Bloedbad bij kazerne Republikeinse Garde Cairo dreigt tegenstellingen Egypte te verscherpen

Tijdens een schietpartij bij de kazerne van de Republikeinse Garde, waar naar verluidt ex-president Morsi gevangen wordt gehouden, zijn in de vroege ochtend van maandag tenminste 15 mensen omgekomen. Gehad Haddad, woordvoerder van de Moslim Broederschap die ter plekke is, had het op Twitter zelfs over 37 doden.

Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. Het leger zegt dat aanhangers van Morsi probeerden de kazerne te bestormen. Daarbij werd een militair gedood en raakten er 40 gewond. Het leger had daarop teruggeschoten en ook een groot aantal arrestaties verricht. De betogers zeggen dat ze bezig waren aan het ochtendgebed en dat helemaal op het eind daarvan het schieten begon.

Afgelopen vrijdag werden ook al drie betogers doodgeschoten bij de kazerne van de Republikeinse Garde. De tegenstellingen tussen de voorstanders van het afzetten van president Morsi en de Moslim Broederschap die mordicus tegen is, hierdoor verder zonder enige twijfel verder verhard. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist

1 gedachte over “Bloedbad bij kazerne Republikeinse Garde Cairo dreigt tegenstellingen Egypte te verscherpen”

  1. Op de radio was het nieuws dat er om 42 doden gaat. Buitenlandse zenders spreken over 58 neergeschoten en meer dan 200 gewonden.

    Alles bij elkaar geteld schijnt Egypte nar een burgeroorlog te zakken.

Reacties zijn gesloten.