Bewindvoerders slobberen armoedebeleidspot leeg

Er zijn tegenwoordig nogal wat wanbetalers in ons land. En aangezien Wehkamp, Neckermann, Eneco en Ziggo etc. natuurlijk niet zonder die centen kunnen worden sommige mensen dan onder een financieel bewindvoerder geplaatst. Dat is een soort van mens die bepaalt dat je nog precies genoeg mag houden van je inkomen om net niet dood te gaan van de honger.

Zo’n bewindvoerder wil daar natuurlijk ook wel wat voor vangen. Het is vast niet het leukste werk, al die leugenaars (armoede bestaat niet), luiaards (er is voldoende werk voor wie dat wil) en zielige verhalen die per dag voorbijkomen De rekening voor de bewindvoerder komt dus fijn bovenop de al bestaande schulden.

Nu is het zo dat al die arme luizen geen cent meer te makken hebben, en die rekening dus ook niet kunnen betalen. Gelukkig weten die bewindvoerders wel de weg in regeltjesland en doen dan namens hun cliënt een beroep op de bijzondere bijstand. Een pot waar o.a. brillen, wasmachines en sportclubjes/kleding voor de allerarmsten uit moeten worden betaald.

De 80 miljoen die volgens het regeerakkoord extra uitgetrokken wordt voor armoedebeleid in 2014 zorgt dus voor een extra dikke biefstuk op het bord van de bewindvoerder. Dat u niet denkt dat dit kabinet het goed voor heeft met de minderbedeelde Nederlander…

2 gedachten over “Bewindvoerders slobberen armoedebeleidspot leeg”

  1. “De 80 miljoen die volgens het regeerakkoord extra uitgetrokken wordt voor armoedebeleid in 2014 zorgt dus voor een extra dikke biefstuk op het bord van de bewindvoerder.”

    De huidige regering mag dat bedrag wel verdubbelen. Want, ja, inderdaad: “Gelukkig weten die bewindvoerders wel de weg in regeltjesland”

    Want, inderdaad: “In de meeste van de 50 ondervraagde gemeenten gaan ’tientallen procenten’ van het armoedebudget op aan beschermingsbewind, in sommige gemeenten wel 70 procent of meer. Een paar jaar geleden ging het slechts om enkele procenten.”

    Het is nodig. Mede mogelijk gemaakt door VVD/ PvdA. Veel gemeenten verschuilen zich achter ‘het beleid’. Veel gemeenten shoppen selectief in de wet-/regelgeving. Incl. de richtlijnen van o.a. Nibub/ NvvK. Zowel de overheid, alsook veel gemeenten, zijn een fundament vergeten, namelijk: https://nl.wikipedia.org/wiki/Piramide_van_Maslow

Reacties zijn gesloten.