Betaling Stormy Daniels wel degelijk terugbetaald door Trump

In een interview met Rudi Giuliani, Trumps voorlaatste nieuwe aanwinst van zijn juridisch team (twee weken geleden geloof ik, ik kan dat allemaal niet meer bijhouden), door Trumps persoonlijke propagandamedewerker Fox News anchor man Sean Hannity, kwam Giuliani met de volslagen verbijsterende mededeling dat Trump wel degelijk wist van de betaling van 130.000 dollar aan Stormy Daniels door zijn advocaat Michael Cohen (waarvan je verplicht lijkt te zijn te zeggen dat ze eigenlijk Stephanie Clifford heet, wat ik bij dezen dan ook doe) en dat hij dat ook weer terugbetaald heeft aan Michael Cohen.

Het feit op zichzelf dat Trump keihard op televisie hierover heeft staan liegen is niet verbijsterend, iedereen die niet volkomen achterlijk is dacht al dat dat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het geval was (dat is het namelijk voortdurend), maar wel dat zijn advocaat Giuliani er op nota bene Fox News openlijk mee voor de dag komt, nadat máándenlang door Trump en zijn team en Cohen is volgehouden dat Cohen dit helemaal buiten Trump om had gedaan, dat Trump Stormy Daniels niet eens kènde, helemaal niets ook maar ergens vanaf wist etc. etc.

Giuliani kwam blijkbaar naar buiten met deze bewering om de beschuldiging van illegale campagnebijdragen te kunnen afweren. Daar zijn echter de volgende problemen mee:

  • Ook een lening, zoals Cohen die in dit geval gedaan zou hebben, is strafbaar.
  • Iemand mag weliswaar zelf onbeperkte bijdragen aan zijn eigen campagne doen, maar dan moet dat nog steeds aan de FEC (Federal Election Commission) gemeld worden, wat niet gebeurd is.
  • Als Michael Cohen ook tegen de FBI heeft verteld dat hij nooit terugbetaald is, zoals hij steeds heeft volgehouden, heeft hij strafbaar gelogen tegen de FBI.
  • Zoals Stormy Daniels’ advocaat Avenatti uitlegde (vanaf 5.08): betalingen boven een bepaald bedrag moeten gerapporteerd worden door banken. Giuliani zei dat de terugbetaling van Trump in termijnen gedaan is. Als dit bewust in dermate kleine termijnen gedaan is om die rapportage te ontduiken heet dat ‘Structuring’ en daar is al eens een politicus, Dennis Hastert, de gevangenis voor in gegaan.

Zie hier het hele interview met Michael Avenatti op MSNBC (de man legt een en ander tamelijk helder uit):

1 gedachte over “Betaling Stormy Daniels wel degelijk terugbetaald door Trump”

  1. Pingback: ‘Trump wist van betaling Stormy Daniels’ | Krapuul

Reacties zijn gesloten.