Ben Knapen (CDA) wil terug naar de ware VOC mentaliteit

Ben Knapen (CDA), staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en bekend van het wanbeleid bij PCM, heeft gisteren zijn eigen WRR rapport in ontvangst genomen. En wat staan daar voor briljante dingen in? Nou, Nederland moet een opportunistische marktkoopman worden in het buitenland en vooral geen brede visie hebben.

Dat een marktkoopman zo denkt, is goed voor zijn handel, dat is slimmigheid. Dat een landsbestuurder, die al wegens wanbeleid een schop onder de kont heeft gehad, nog een kans krijgt en daarmee ons land naar de gallemieze kan brengen, sorry, daar kan ik niet in mee gaan. Het is ook mijn land! Mag hopen dat er meer mensen zo over denken en Knapen een tik op de vingers geven.

11 gedachten over “Ben Knapen (CDA) wil terug naar de ware VOC mentaliteit”

 1. Ha, maar de ware VOC-mentaliteit betekent vooral veel mensen doden.
  Maar dat komt nog wel, in Afghanistan en wie weet waar verder.

 2. Mja, en dat van een overheid die maatschappelijk verantwoord ondernemen probeert te bevorderen…
  Een opportunistische marktkoopman zal vooral overleven zolang hij niet in de kijkert loopt, en op tijd kan verkassen. Uiteindelijk werkt het niet. Een land kan niet verkassen, de wereld is begrenst, iedereen kent elkaar.

 3. Oorlog, handel en religie. Warempel het CDA lijkt wel op de VOC ,alleen verpakt in een andere naam. 💡

 4. Dus CDA is eigenlijk: Handel – Oorlog – Religie- Kruistochten afgekort HORK, mooi ondw. voor volgende congres, jammer dat het net is gweest 😮

 5. Handelen
  Oorlogvoeren
  Relikwek verkondigen
  Discrimineren
  Economische kletspraatjes verkopen

  Zoiets?

Reacties zijn gesloten.