Arremoei nee hoor, volgens Rutte 2

Cordaid Armoede bestrijding in Nederland is eigenlijk een Wake up call voor Rutte 2.

De regering kan zich niet voorstellen dat veel inwoners van NL het water aan de lippen staat door de grote reeks bezuinigingen, kortingen,kortere en lagere uitkeringen en hogere huur, zorgkosten, btw e.d. Ze gaan dus rustig verder met hun oogkleppen op om hun afbraak van sociale voorzieningen, zorg, toeslagen en uitkeringen door te drammen.

Als een inwoner van NL van zijn uitkering alles heeft betaald zoals huur, gas, licht, water, ziekenfonds, eigen bijdrage, verzekeringen, schoolboeken, kleding, schoenen, onvoorzien zoals reparaties fiets en witgoed niet genoeg meer overhoud om zijn levensmiddelen voor zijn gezin in de Hollandse supermarkten te kunnen betalen dan ben je arm.
Ook vanwege o.a. het feit dat de voedselbanken bijna niks meer weg kunnen geven door de oplopende vraag van mensen die in de problemen geraakt zijn!

Regelmatig krijg je te horen: in Nederland is geen armoe, kijk maar eens in een of ander Derdewereldland! Maar in deze landen is het prijsniveau wel 20 x lager dan in Nederland. Derhalve stel ik dat de situatie in die landen in verhouding gezien niet heel anders is dan hier. Op het moment dat je hulp moet inroepen omdat je het probleem zelf niet meer kunt oplossen en afhankelijk wordt van anderen ben je arm.

Enkele oplossingen:

Eventuele zorg, huur en kinderopvang toeslagen rechtstreeks betalen aan de opvang, verzekering en verhuurders, ter voorkoming van gebruik voor andere doeleinden. Kindertoeslagen, kinderopvang, zorg en huurtoeslagen vrijwaren van beslaglegging door deurwaarders (ook belastinginning).

Niet te gemakkelijk krediet laten geven door bank, telecom- en postorderbedrijven en wanneer ze toch zijn verstrekt zonder voldoende inwinnen van financiële info over aanvrager een verbod instellen op invordering!

Verbod instellen om levensmiddelen die nog goed zijn maar wel met een verlopen tht, foutje met verpakking of misvormde groenten en fruit te laten vernietigen maar verplicht te leveren aan de voedselbank.

12 gedachten over “Arremoei nee hoor, volgens Rutte 2”

 1. Rutte weet het wel. De hele regering weet natuurlijk donders goed de gevolgen. Maar als de elite beveelt en geen geld meer geeft hebben ze geen andere keuze, hè ? De lafaards. Uiteindelijk is hun positie en toekomst ook afhankelijk van de elite die echt over lijken gaat.

  Zogenaamd krijgt Griekenland de volgende tranche, maar die verdwijnt ook weer in de zakken van diezelfde elite.
  Maar wel van het belasting geld.

  Dus ze betalen geen belasting meer maar ze eisen het wel op van degenen die het nog kunnen betalen.

  Niks mis met Monaco hoor.
  Maar jammer dat daar nooit een natuurramp gebeurt.
  Je hebt helemaal niks aan die rijke stinkerds.
  Eerder last. Dat zijn de echte parasieten.

 2. @Jan: Dat bedoel je toch hopelijk sarcastisch, die ‘oplossingen’ van je? (Zo’n zinnetje als “ter voorkoming van gebruik voor andere doeleinden” bv. is echt hartstikke stigmatiserend en paternalistisch.)

 3. En een of andere guur weer op nujij.nl die het ontslag van thuiszorgers goedpraat. En nog wat rechtse lieden die hun foute kijk op het leven lopen te verdedigen.

 4. Beste Joke,ik bedoel misbruik door o.a. banken die de toeslagen inpikken om zo de eventuele debetstand van hun cliënt aan te zuiveren met het geld van de huur en zorgtoeslagen. Omdat deze toeslagen via de bankrekening van de betrokkene naar de bank verdwijnt is het niet meer mogelijk om hiermee de bedoelde huur en zorgtoeslag als zodanig te gebruiken.
  Hierdoor ontstaat een betalingsachterstand wat huisuitzetting of ziekenfondspremie terugbetalen met een te laat boete.

 5. @4: Aha, op die fiets. Maar verder kom je, hoewel vast goedbedoeld, niet verder dan liefdadige lapmiddelen waardoor mensen het ietsje breder krijgen, maar niet uit die situatie komen.

 6. Eens met het artikel.
  Eventjes een aanvulling.
  In Duitsland is de inflatie gestegen met 1,9%.
  Voedingsmiddelen met 5,7%.

 7. Onze HAPPY PSYCHO PATH minister van alle NEDERLANDERS met het beste kabinet ooit .Heeft in zijn werkbare leven alleen maar negatieve berichten op een positieve wijze aan de man gebracht .Dat deed hij bij CALVE en dat doet hij nu in den haag .Daardoor is hij mede door zijn geestelijk gebrek de realiteit totaal kwijt .Het is zorgelijk dat hij tezamen met die andere gestoorden de armoede verergerd ,willens en wetens . En indien wij ons zo zouden gedragen waren wij allang opgeborgen als zijnde een gevaar voor de openbare veiligheid .Men vraagt zich steeds meer af hoe is het zoo ver kunnen komen .

 8. Enige oplossingen:
  Houd op met die waanzinnige bezuinigingen.
  Maak de ziektekostenverzekering inkomensafhankelijk.
  Geef ook de armsten hun waardigheid terug door het inkomen zo te maken dat ze niet meer afhankelijk zijn van de voedselbank.

 9. Het is gewoon een complot van Rutte en zijn trawanten! Als het water de mensen uiteindelijk tot boven de lippen staat krijgen we weer de toestanden zoals in de jaren 30 van de vorige eeuw. Wedden dat dan de schreeuw om een “krachtige leider” oorverdovend wordt? Gegarandeerd dat dan die “krachtige leider” uit de coulissen komt! Uiteraard is dat dan een vrindje van Rutte en zijn kornuiten! Vandaar het angst zaaien van Ivo O., Fred T. Mark R. en niet te vergeten hun handlangers van de PVDA. Maak mensen arm, ontneem ze perspectief, maak ze radeloos en de voedingsbodem is gelegd om het latent aanwezige nazisme tot uitbarsting te laten komen. Laten we niet vergeten wie nu eigenlijk schathemelrijk worden en zijn geworden van het voeren van oorlogen! De Alfred Krups, August Thysens,Henry Fords van deze wereld! Ongetwijfeld vergeet ik nog een aantal illustere landgenoten. Mensen welke na de oorlog middels het laten uitvoeren van politionele actie’s hun rijkdommen uit Indonesie hebben veiliggesteld! Kortom, Rutte en zijn trawanten hebben een dubbele agenda en als we niet oppassen worden gewone mensen de uitvoerders van hun verwerpelijke gedachtengoed.

 10. Voor rechts is water en brood genoeg rijkdom voor plebswezens. Hitler deed dat ook. Eerst ontmensenlijken en dan afmaken uitbuiten en wederom afmaken.

 11. rutte verdiend in 2 dagen, meer als ik in een hele maand,
  vandaar dat ie het niet snapt.
  als we 2 dagen zouden ruilen, piepte die wel anders

 12. Geschiedenisstudenten hebben als ze IETS te vertellen krijgen, alleen maar de behoefte om de ‘geleerde geschiedenisfeiten’ te laten herleven. GEVAARLIJKE ONTWIKKELING!!!

Reacties zijn gesloten.