“Als christenen niet-christenen afslachten blijft het nagenoeg stil”

Sabra en Shatila 1982
Sabra en Shatila 1982
Van Sabra en Shatila tot Breivik en de genocide afgelopen zomer in Gaza: ‘de’ christenen hoor je er praktisch niet over.
Zeker niet in afkeurende zin.

Als in de VS abortusklinieken en artsen doelwit worden van terreuraanslagen, blijven ‘de’ christenen nagenoeg stil.
Het wordt hoog tijd dat ‘de’ christenen massaal afstand nemen van de terreur welke in hun naam wordt begaan.
Als christenen niet-christenen afslachten blijft het nagenoeg stil.
‘We’ hebben een christen-probleem en er moet echt hoog nodig een debat in de Tweede Kamer over de aanpak van het christen-extremisme komen.

Dit soort teksten zult u in de media niet gauw tegenkomen. En ook de titel boven dit stukje, een verwijzing naar (dat zal u niet ontgaan zijn) haatheks Drayer die met haar moeiteloze overstap van de voormalige verzetskrant waarvoor tientallen mensen in de duinen kapotgeschoten zijn naar de Volkschbruine Haat- & Lasterbode bewezen heeft dat de media in dit fucking xenofobe landje volkomen gelijkgeschakeld zijn, is natuurlijk van een haatdragende flauwekul zonder weerga net als het stukje van ‘mevrouw’ zelve uiteraard.
Evenmin zult u snel uitlatingen tegenkomen in de trant van dat christenen hele goeie mensen zijn als ze aan bomen bungelen, laat staan dat degenen die eventueel dergelijke uitlatingen doen in een veel bekeken talk-show juist vanwege dat soort mensen verachtende opvattingen mogen verschijnen.

Hebt u al een niet-christelijke hysterische gek als tegenhanger van Sybrand Buma horen krijsen om ‘harde maatregelen’ en vooral een gedachten-politie bij elke scheet die christenen waar ook ter wereld laten?
Oproepen om kerken in brand te steken zijn (gelukkig) ook niet echt veel voorkomend en elke oproep als zodanig is er één teveel en gewoon een misdaad. Ik heb verder nog niet gehoord dat deze of gene groepering met de bedoeling om eens even flink te gaan rellen een mars heeft aangekondigd door Staphorst of Elspeet.
Verder zou de wereld te klein zijn als de minister van binnenlandse zaken christelijke moeders zou oproepen het manvolk in huis in de smiezen te houden en ze aan te geven als ze ‘radicaliseren.’ Of van leraren en anderen die beroepshalve met kinderen omgaan te verwachten dat ze kinderen ‘van wie verwacht kan worden dat ze radicaliseren’ melden.
Dat is allemaal maar goed ook want het verantwoordelijk houden van een hele groep voor de daden van een enkeling die zegt uit naam van die hele groep te handelen, zijn – daar komt uw huisgodwinneronvervalste nazi-praktijken.

Over ‘de’ moslims maakt men zich ontzettend druk. Men is er door geobsedeerd. Hele oorlogen worden gerechtvaardigd onder verwijzing naar ‘de’ moslims. Ook de afbraak en het door de machthebbers aan de laars lappen van fundamentele mensenrechten wordt ermee gerechtvaardigd. Maar als je dit stukje leest….

Overigens denk ik dat wel meer dan 98% van alle terreur op het conto van ‘de’ christenen geschreven kan worden als u mij toestaat even een momentje te gaan generaliseren zoals de rest van Nederland voortdurend doet.
Want ook dit is naar mijn idee terrorisme:

2014-11-15 Knevel rechtstaat

1 gedachte over ““Als christenen niet-christenen afslachten blijft het nagenoeg stil””

  1. Pingback: Het onvervreemdbare recht op geluk | Krapuul

Reacties zijn gesloten.