‘Gods liefde voor alle mensen’

logo

 

 

 

 Logo op de website van ‘joods-christelijk’ pastor Ben Kok

  

Ben Kok

 

 

 

 

 

PRO-ISRAEL DEMONSTRATIE DAM:AMSTERDAM;18JAN2009- Op initiatief van de ‘joods-christelijke’ pastor Ben Kok vond zondagmiddag bij stromende regen een pro-Israel manifestatie plaats met toespraken en gezamenlijke zang en dans. Enkele tientallen voornamelijk Christelijke en Joodse Nederlanders, waaronder rabbijn Raph Evers, namen deel. Foto: links Ben Kok (gehuld in een Israelische vlag), rechts Bloeme Evers-Emden (overlevende van Auschwitz). Fotograaf Michael Jacobs
  

Gisteren meldde jvdheuvel, dat de joods-christelijke voorganger Ben Kok uit Amersfoort bezig is met het maken van een anti-islamfilm. Dat lijkt mij zijn goed recht (ik heb ook wel eens een filmpje gemaakt, Doel spreekt, in twee delen op youtube te zien), maar ik vroeg mij wel af wie deze ‘joods-christelijke’ pastor was en hoe een ‘joods-christelijke’ pastor gekomen was tot het maken van een anti-islamfilm. Maar zoals u weet is Internet geweldig! en ja hoor, “pastor Ben Kok”, 275 hits.

Op zijn eigen website torayeshua.nl schrijft hij op het eind van de pagina ‘Wie zijn wij?’:

Voor de toekomst zal het accent liggen op het toeleven naar de wederkomst van Yeshua ha Mashiach ben David.

Hier meer zicht op krijgen, mensen daarover informeren met als actuele context Israel, islam, christelijke kerk en de politieke ontwikkelingen op wereld, europees en nationaal nivo zijn daarin hoofdlijnen.

Met altijd weer de pastorale insteek: Gods liefde voor alle mensen.

Shalom,

Ben Kok

(joods-christelijk pastor)  

De eerste alinea van het artikel in het Reformatorisch Dagblad van gisteren waar jvdheuvel naar verwees luidt:

De joods-christelijke voorganger Ben Kok uit Amersfoort is bezig met het maken van een film “om de islam te ontmaskeren.” De film moet voor de Kamerverkiezingen uitkomen en worden uitgezonden door een “grote omroep.” Dat bevestigde Kok vrijdagmorgen. Ik zou de Nederlandse ambassades maar alvast waarschuwen als ik Maxime Verhagen was.

‘Joods-christelijk’ pastor Ben Kok leeft toe naar de wederkomst van Jezus,  wil de islam ontmaskeren en heeft als insteek Gods liefde voor alle mensen. 

Op 13 januari 2010 schreef Ben Kok op de site www.amsterdampost.nl:

Het komend weekend heb ik 2 keer de gelegenheid om in  een TV/radio-programma uit te leggen, waarom de islam als totalitair systeem met een uiterst kwalijk rolmodel als Mohammed en een afgod, die uiteraard geheel anders is dan de Ene ware God van Abraham, Isaak en Jakob, ontmaskerd moet worden als een letterlijk doodlopende weg.
En dat doe ik dan uit liefde voor mijn  moslimmedemens en ook in het belang van een beetje meer vrede op aarde, zolang Yeshua ha Mashiach ben David nog niet als Koning regeert van uit Yerushalayim. 

Er lijkt mij niets mis mee om te wijzen op de totalitaire aspecten van de politieke islam (het islamisme), net zo min als er iets mee mis is om te wijzen op de totalitaire trekjes van de ‘reborn Christians’ in de USA. Het feit, dat ‘joods-christelijk’ pastor Ben Kok Allah ziet als een afgod maakt mij op zich niets uit. Het jodendom, het christendom en de islam aanbidden dezelfde god, maar verschillen onder andere van mening over de rol van Jezus. Als agnost interesseert mij dat weinig tot niets, zolang elke gelovige zijn medemens daarmee niet lastigvalt. Dat ‘joods-christelijk’ pastor Ben Kok alles zegt te doen uit liefde voor de moslimmedemens herinnert mij onwillekeurig aan het prachtige boekje Hoe genees je een fanaticus van de Israelische schrijver Amos Oz (slechts 5 euro bij de erkende boekhandel). Hij schrijft daarin:

De fanaticus is een uitermate onzelfzuchtig schepsel. De fanaticus is een grote altruïst. Vaak is de fanaticus meer in u geïnteresseerd dan in zichzelf. Hij wil uw ziel redden, hij wil u verlossen, hij wil u bevrijden van zonde, van dwaling, van het roken, van uw geloof of van uw ongelovigheid, hij wil uw eetgewoonten verbeteren of u van uw drink- of stemgedrag genezen. De fanaticus geeft heel veel om u. Hij valt u voortdurend om de hals omdat hij zoveel van u houdt, en anders grijpt hij u wel bij de strot omdat u niet te verlossen blijkt. En topografisch gezien zijn om de hals vallen en bij de strot grijpen toch al nagenoeg dezelfde handelingen. In beide gevallen is de fanaticus meer geïnteresseerd in u dan in zichzelf, om de doodeenvoudige reden dat de fanaticus heel weinig zelf of helemaal geen zelf heeft.

In 2008 werd ‘joods-christelijk’ pastor Ben Kok benoemd tot voorzitter van de stichting Chai. Chai heeft als doelstelling het helpen en begeleiden van joden wereldwijd, met name slachtoffers van terrorisme.

Liefde voor de joodse medemens is mooi, net als liefde voor de moslimmedemens. Gelukkig voor de joodse medemens probeert Ben Kok hem niet te bekeren, zoals hij dat – uit liefde – probeert bij de moslimmedemens.

Op het geweldige internet vond ik ook onderstaand bericht over Ben Kok. Het is gedateerd 15 juni 2007:

In de Amersfoortse wijk Liendert opent vrijdagavond een megamoskee haar deuren. Tegelijk cirkelt er een reclamevliegtuigje boven het islamitische gebedshuis met de boodschap ‘Jezus is de enige Weg tot God de Vader’. Een christelijke getuigenis op hoog niveau.

De tegenstelling kan niet scherper. Aan de ene kant van het Amersfoortse Valleikanaal staat al tientallen jaren de hervormde Adventkerk. Schuin ertegenover, aan de andere kant van het water, bouwde de Marokkaanse gemeenschap afgelopen tijd haar eigen tempel. Christendom en islam tegenover elkaar. Figuurlijk, in de keistad ook letterlijk.

De nieuwe El Fathmoskee -de minaret meet 28 meter en het gebedshuis biedt plaats aan duizend moslims- is een doorn in het oog van joods-christelijke pastor Ben Kok in Amersfoort. Niet in de eerste plaats vanwege het gebouw. “Dat is mijn probleem niet. Christenen hebben hun kerken, moslims hun moskeeën”.

Het bezwaar zit bij Kok dieper. “De islam is een misleidende godsdienst. Elke vrijdagmiddag, als de minaret de mensen oproept naar de moskee te komen, klinkt de boodschap: ‘Er is geen god dan Allah’. Moslims noemen het een gebedsoproep, maar het is een leugen. Het is een vervloeking, pure afgoderij die over de stad wordt uitgestrooid”.

De afgelopen jaren heeft Kok “na lang aandringen” drie keer een gesprek gehad met leidinggevende Marokkaanse moslims. “Ze hebben mij echter te verstaan gegeven dat ze niet verder willen praten. Ze hebben geen antwoorden op mijn vragen. Ik ben te kritisch”.

Toen Kok over de opening van de El Fathmoskee (El Fath: de opening, de sleutel) hoorde, vond hij de tijd rijp voor een tegenactie. “Goede kennissen kwamen met het idee een reclamevliegtuigje in te zetten met een getuigende boodschap. Zij wilden het regelen en ook de kosten betalen: 1000 euro. Vrijdagmiddag om vijf uur stijgt in Hilversum het vliegtuigje op met de boodschap ‘Jezus is de enige Weg tot God de Vader’. Het zal boven de hele stad vliegen, maar vanaf zes uur vooral boven de moskee.” http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=11162 

‘Joods-christelijk’ pastor Ben Kok noemt de boodschap Er is geen god dan Allah een leugen, een vervloeking, pure afgoderij, want ‘Joods-christelijk’ pastor Ben Kok weet, dat er slechts Ene ware God is, Die van Abraham, Isaak en Jakob.

Hoe genees je een fanaticus als ‘joods-christelijk’ pastor Ben Kok en wie weet u, geachte lezer? Ik citeer nogmaals Amos Os:

Niemand is een eiland, heeft John Donne ooit eens gezegd, maar daar durf ik nederig het volgende aan toe te voegen: niemand, geen man, geen vrouw, is een eiland, maar ieder van ons is een schiereiland, dat voor de helft aan het vasteland vastzit en voor de helft over de oceaan uitkijkt; we zitten voor de helft vast aan onze familie en vrienden en cultuur en traditie en land en natie en seks en taal en allerlei andere verbanden. En de andere helft wil met rust gelaten worden om over de oceaan uit te kijken. Ik denk dat we de mogelijkheid moeten krijgen om een schiereiland te blijven. (…) Gevoel voor humor, je in de ander kunnen inleven, het vermogen om het schiereilandaspect van ieder van ons te erkennen; deze dingen bieden wellicht althans gedeeltelijk bescherming tegen het fanatisme-gen dat we allemaal bezitten.

24 gedachten over “‘Gods liefde voor alle mensen’”

 1. Ben Kok. Ik ben wat gewend, maar je ziet dat ik 😯 schrok.
  Ik leer er elke dag weer bij, Orduur.
  Heb je al van die Belgische priester met gezin en Hummer (via sociale uitkeringen) gehoord? 😎

 2. Die Ben Kok is helemaal geflipt. Op die site amsterdampost waar bovenstaand stuk naar linkt zijn ze helemaal idolaat van m.

  Amsterdampost is van een leipo genaamd frikschoten. Frikschoten is een van de weinige gelukkigen met een eigen tag bij krapuul;

  http://www.google.nl/search?hl=nl&source=hp&q=frikschoten&meta=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

  Die spande samen met een paar mafkezen van dagelijksestandaard om hier deze site te verkloten en om mij het spreken bij dagelijksestandaard onmogelijk te maken.

  Dit alles natuurlijk in naam van “het vrije woord”.

 3. “zolang Yeshua ha Mashiach ben David nog niet als Koning regeert van uit Yerushalayim.”

  dit zijn nou van die christelijke freaks die beweren dat jezus gaat terug komen op aarde, als alle joden weer in het heiligland wonen en de tempelberg moskee wordt opgeblazen, waarna de joden vanzelf christen worden of iets dergelijks 😕

  kan me niet voorstellen dat je als jood/israelier hier blij mee moet zijn, zoals bekend erkennen ze Yeshua helemaal niet als Mashiach.

 4. Best zou zijn om Jeruzalem en Mekka, de hell-holes waar al die monotheïstische onzin eeuwen geleden is ontstaan, met de grond gelijk te maken en zoveel mogelijk van al die “Heilige Geschriften” te vernietigen. Dat gedoe houdt de menselijke ontwikkeling al 2000 jaar tegen.
  Dan zijn al die discussies tussen de aanhangers van de 3 Bedriegers Mozes/Jezus/Mohammed ineens afgelopen.

 5. Nou de religieuzen hebben toch flink wat eeuwtjes nuttige bijdragen geleverd aan de maatschappij hoor. Beetje ondankbaar om nu alles met de grond gelijk te maken.

 6. Beste Mercator,

  U verrast mij met uw optimistische visie! Zouden de discussies dan echt voorbij zijn en zouden Dyab Abou Jahjah en u dan werkelijk als respectievelijk leeuw en lam samen weiden? Mijn ogen worden vochtig, als ik hier aan denk.

  Een hartelijke groet van uw vriend,

  Martin

 7. Geef nu toe, al die kathedralen en moskeeën zijn toch foeilelijke bouwsels :mrgreen: . Ze hebben wel een toeristische functie, vooral dan de katholieke bouwwerken.
  Ja het is mss wat utopisch. Maar dat is nog voorgekomen in de geschiedenis: de Franse Revolutionnairen dwongen priesters en nonnen om met elkaar te trouwen en sloopten ook naar hartelust abdijen en kerken, en uiteindelijk is dat ook allemaal goed gekomen.
  Uiteraard zou ik met Abou Jaja door één deur kunnen, ik ben er klaar voor, HIJ moet de zware last van het bijgeloof nog van zich afschudden, ik niet.

 8. Mijn beste linkse broeder Mercator,

  Met alle respect, maar ik denk dat u zich vergist wat betreft Dyab Abu Jahjah. U zou hem werkelijk mogen. In de eerste plaats is hij niet gelovig en in de tweede plaats staat hij zeer kritisch tegenover het conservatisme in Marokkaanse kring. Ik citeer uit een artikel in Trouw d.d. 16 april 2007:

  “Abou Jahjah bekent zich als linkse democraat, Arabisch-nationalist, moslim van cultuur maar niet van geloof. Met imams en religieuze organisaties wil hij niets te maken hebben. De Marokkanen die hij in Europa ontmoette, zijn van een heel ander slag. „De meeste Marokkanen die ik ken, zijn zeer conservatief als het gaat om religie en beschouwen het als een absoluut waardenstelsel”, schrijft hij. „Dat wil niet zeggen dat de meeste Marokkanen praktiserende moslims zijn, verre van, maar de meesten zijn wel gelovig en houden zich strikt aan een kritiekloze benadering van godsdienst in haar meest orthodoxe vorm. Dit was voor mij een openbaring want ik heb nooit zo een bevolkingsgroep gekend, ook niet in de dorpen van Zuid-Libanon, waar de mensen vrij gelovig zijn.”
  Bron: http://www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/article1543659.ece

  U ziet, dat Dyab Abou Jahjah, uzelf en ik meer gemeen hebben dan u aanvankelijk dacht. Wij zijn alle lidmaten van de veelzijdige links kerk.

  Hasta la victoria siempre!

  Martin

 9. PS De laatste zin voor mij groet dient natuurlijk te luiden:

  Wij zijn allen lidmaten van de veelzijdige linkse kerk.

  Waarom ziet men zijn typefouten – ondanks nalezen – zo vaak pas na het verzenden?

 10. Dat Abou Jahjah Arabisch-nationalist is strekt hem tot eer, en als hij even in zichzelf kijkt zou hij zien dat de Arabische landen dat Islam-gedoe als een blok aan hun been meezeulen en dat het hen enkel 1400 jaar ellende en hulpbehoevendheid heeft opgeleverd.
  Maar ik neem aan dat Abou Jahjah na een aantal onverkwikkelijke processen wegens opruiing en een schijnhuwelijk de wijk heeft genomen naar Libanon alwaar hij de “gerechtvaardigde strijd van Hezbollah tegen de Joodse bezetter” wil voeren, iets wat ik voor een Arabisch nationalist alleen maar kan toejuichen.

 11. Het geloof heeft zo zijn nut gehad in het verleden, maar is nu toch niet van deze tijd en mercator inderdaad, de islam is een blok aan het been van de arabieren en noord-afrikanen.

 12. Idd Max, Islam heeft nog nooit iets goeds opgeleverd. Niet voor Ongelovigen, niet voor de moslims zelf. Met al hun “trots als moslim” zijn ze nog altijd als kleine kinderen afhankelijk van de know-how van het Westen. Maar dat mag hen dan ook duidelijk gezegd worden, zéker als hier in het Westen willen komen verblijven. Maar wat gebeurt? Ze worden nog juist bevestigd in dat opgeblazen ego door de cultuur-relativisten en zelfhaters!
  De bedreiging gaat niet uit van de moslims zélf-want een moslim kan al 1400 jaar niks-maar van onze eigen landverraderlijke “powers that be” die Europa overleveren aan een schadelijke massa-immigratie.

 13. @14 ben het weer niet met je eens sorry,
  waarom heb je zo’n probleem met moslims, de meeste zijn simpele mensen die net als christenen van feestdag naar feestdag leven en voor de rest bezig zijn met hun leven. van mij hoeft het geloof niet, maar ik zou zeggen laat ze.

  het echte probleem van alle geloven zijn de mannetje met de lange jurken (al dan niet met baard) die regeltje opleggen en onzin verkopen. zoals ben kok!

 14. Mogelijk, maar ik zie Ben Kok zich nog niet opblazen in een winkelcentrum om zijn godsdienstige ideetjes kracht bij te zetten. Met moslims is die kans véle malen groter. Vergeet ook niet dat er geen “gematigde” Islam bestaat, maar alleen moslims met meer of minder remmingen.
  Dat moslims “simpele mensen” zijn, dat had ik idd ook al door.
  En ik laat ze ook hoor, maar dan graag in hunnen thuislanden waar hun rare gewoonten niet opvallen.

 15. @16 nee mannetjes als Ben Kok laten het vuile werk door de mossad en Co uitvoeren, moet wel toegeven dat het mindertroep geeft.
  maar goed, ik zie nu ook in hoe kansloos jouw gedachte gang is, zodra je het over moslims heb wordt het je rood voor ogen 👿 en is een normaal discussie niet mogelijk 😆

 16. Beste mensen,
  Deze man joods-christelijke Ben Kok is een duivel die de gedaante van een mens heeft aangenomen. Deze idioot weet niet wat het woord vrede betekent. Hij wil alleen verderf en haat zaaien waar nodig in deze wereld, dat is ook de functie van een demon/duivel. Deze man hoort op een vuilnisbelt thuis waar de duivel ook is gehuisvest. Als hij zonodig voor Israel opkomt, moet hij lekker daar tussen die nazi’s gaan wonen, want hij is zelf ook een nazi van het laatste uur. Deze Ben Kok heeft iedereen opgeroepen en gezegd dat ”Christenen die niet waarschuwen tegen het gevaar van de islam deze regelrechte landverraders zijn”. Ik kan concluderen dat hij een regelrechte Duivel/demon is van het eerste uur, oftewel de zoon van Iblies, de vader der duivels en demonen.

 17. De Ben Koks van deze wereld voeren een eenzame strijd, in de marge van zowel de christelijke als de joodse wereld. Hij is echter aantrekkelijke kopij, vanwege zijn bereikbaarheid en het extremistisch-simplistische van zijn standpunten.
  De predikanten die Sarah Palin inspireren en leiden zijn veel minder eenvoudig in de kraag te vatten en te interviewen over deze dingen dan onze vriend uit Amersfoort, die gewoon in het telefoonboek staat en zelf journalisten belt, en zich dan voorstelt met ‘Shalom’.

  Het hele ‘Rapture’ en eindttijd gedoe is voorbehouden aan een beperkt aantal evangelische christenen, Zevendedags Adventisten en aanhangers van de Pinkstergemeente. De meeste christenen en joden moeten er buitengewoon weinig van hebben. Dus Kok zit echt niet in de mainstream van het Nederlands protestantisme.

  Er is alleen één beschamend ding: het financiële aspect. In de kringen rond Kok en zijn kameraden – die van mening verschillen op allerlei punten van christelijke doctrine en verder echt niet een aaneengesloten groep zijn – wordt enorm gebedeld voor Israël. Voor het naar Israël brengen van Oekraiense joden, en voor de kolonisten in de nederzettingen. Daar speelt de mainstream van de joodse gemeenschap een onaangename rol in – want aan de ene kant voelt men niets voor de ideëen van Kok cs, maar aan de andere kant is men niet te beroerd om het geld aan te pakken.
  In principe zou dat vanuit een seculier en atheistisch oogpunt vooral curieus zijn, ware het niet dat dit in de persoon van iemand als Wim Kortenoeven een link heeft naar Wilders en zijn internationale alliantie van moslimhaters.

  Deze christenen zijn een constante bron van geld voor deze ‘strijd’. En ze zijn eraan gewend de portemonnee te trekken. Daarom is Ben Kok ondanks zijn marginale positie toch een gevaarlijke man.

 18. Ben Kok: Volgeling Van De Antichrist?

  Er is wel eens de opmerking gemaakt: “Zou God het toestaan dat de herstelde natie Israël, waarvan het herstel in Gods Woord geprofeteerd is, een occult symbool in haar vlag zou hebben?” Het is de huidige herstelde staat Israël dat straks een verbond met de antichrist zal sluiten, en de antichrist zal zich in de tempel te
  Jeruzalem zetten (2 Thess. 2)!
  http://7gabriel73.punt.nl/index.php?r=1&;id=308576&tbl_archief=1

  En wie betuigt zijn steun op de gristelijke site die spreekt van “Joodse mensen” en de daidster als heidens symbool: de zogenaamd joods-christelijk pastor Ben Kok, die met datzelde symbool een Palestina-demonstratie opfleurde.

  Op 15 augustus 2010 15:20 schreef ben kok het volgende:

  Hi Lucas, ik heb op de link geklikt, maar zie daar verder niets dan de voorpagina van
  een website.
  Is dat jouw website?
  Kennen we elkaar persoonlijkt?
  En mbt. de Davidster: ik ken de vraagtekens er om heen, maar praktisch gesproken wordt hij nu eenmaal als symbool voor de staat Israel gehanteerd, dus vandaar.
  Wat is je probleem dan nog?
  Shalom,
  Ben

 19. Beste Lucas e.a.,

  Ik verbaas me echt, dat jullie niets beters weten, dan je hier over mijn persoontje druk te maken; get a life en kom es met een eigen levensvisie!
  En dan een betere dan de gebruikelijke: ik kom uit het niets van de oerknal, leef mijn leventje (als ik mazzel heb een beetje comfortabel, maar anders ongezond, hongerig, armoedig, gehandicapt, crimineel, kan allemaal erg beroerd uitpakken) en ga dan dood, weer in het niets opgelost.
  Mijn levensvisie kun je lezen op http://www.tora-yeshua.nl : God liefhebben boven alles en de naaste als jezelf; dankzij Yeshua ha Mashiach (Jezus Christus) op weg in en naar Gods Koninkrijk.
  Al 40 jaar uitgetest, bevalt met de dag beter en bewijst zich met de dag meer.
  Shalom,
  Ben

 20. O guttegut Lucas heeft de Nederlandse tegenwoordiger van “Nazis for Christ “hierheen gelokt .. was die dwaas van een JJJ nog niet genoeg ??

 21. Ik ben zelf katholiek, maar ik schaam me dood voor die randdebielen als Ben Kok. Juis, al je God liefhebben boven alles, de naaste als jezelf citeert en je bent een p.v.v. aanhanger, dan blijft de vraag; ‘Zou het studiegeld van Ben Kok, gelijk kunnen worden geretourneerd? Ik neem aan, dat ik niet de enige gelovige ben, die zich geschoffeerd voelt en zich afvraagt; als men theologie heeft gestudeerd, moet je dan diploma voor het rijden van een bakfiets hebben, voor je mag gaan studeren? Ik vrees het 😡

Reacties zijn gesloten.