50Plus: belangenverstrengeling en andere rotzooi, Henk Krol dus (weer)

Zelf had ik het nooit zo op die akela Krol met zijn acutelijke liefde voor de oudjes. Overal zag hij wel wat te graaien en te snaaien. Krantje hier, reisbureautje daar, pillenverkoop zus en makelaartje zo.
Hij begon zijn carrière bij de VPRO-radio. Via de TROS werd hij in 1977 voorlichter van de Tweede Kamerfractie van de VVD, welke laatste partij hij nog steeds geweldig vindt. En nu dus ineens het nieuwe gat in de markt: alle mensen boven de 50.

Vorig jaar probeerde hij te voorkómen dat Winq een artikel over hem zou publiceren, maar zelfs Bram Moszkowicz lukte dat niet.
Zo had Krol onder andere een lucratief en gevaarlijk handeltje in de pil Libidfit. Ook al zijn er bewijzen dat het middel in combinatie met andere pillen erg gevaarlijk kan zijn, Krol trekt zich er niets van aan:

“ik ben er niet niet van overtuigd dat het middel schadelijk is” en “ik hoor juichende berichten”over het middel.”

Vandaag wordt er een boekje opengedaan over de 50Plus-partij:

Henk Krol zou zijn nevenfuncties niet hebben gemeld, al blijkt die bewering niet 100 procent op waarheid te berusten als we zijn eigen twotje moeten geloven tenminste, zijn eigen bedrijven doen zaken met 50Plus, de gegevens bij de Kamer van Koophandel kloppen niet, en nog veel meer fraais. Krol en het partijbestuur stellen dat het om een vriendendienst ‘ver onder de marktwaarde’ gaat. “Er is 0,0 eigenbelang”. Nou Krol, daar trap ik mooi niet in.

Van de negen bestuursleden van 50Plus is er volgens het AD maar één juist geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De andere inschrijvingen zijn allemaal achterhaald, schrijft de krant. Zo staat Jan Nagel nog altijd als voorzitter geregistreerd, terwijl hij in november aftrad.

Het wetenschappelijk bureau van 50Plus besteedt het grootste deel van zijn subsidiegeld aan onderzoeken van Maurice de Hond, schrijft het AD verder. Dat is voor een wetenschappelijk bureau zeer ongebruikelijk. De opiniepeiler kreeg in 2011 en 2012 voor 130.000 euro aan opdrachten van 50Plus. Dat is 85 procent van het subsidiegeld.

Even een woedende Jan Nagel aan het woord over de innige samenwwerking met de Hond:

“U suggereert op een schandalige wijze dat er iets mis zou zijn. Dit zijn heel gewone prijzen voor gewoon wetenschappelijk onderzoek”

“Waarom wordt er gekeken naar het kleine, dappere 50Plus? Ga eens kijken bij de grote partijen! Dit zijn peanuts die niet eens zijn beschimmeld.”

Zielig hè?

12 gedachten over “50Plus: belangenverstrengeling en andere rotzooi, Henk Krol dus (weer)”

 1. Onderzoeken van Maurice , raar dat 50pus juist bij Mauriceje’s peilingen zo hard stijgt …

 2. Hoe oud is de partij? Vorige maand drie jaar meen ik mij te herinneren. Van een paar honderd leden gegroeid naar 8000 (volgens Krol vorige week) Lidmaatschap in minimaal € 12,-

  Het is administratief misschien een rommeltje, maar of er echt sprake is van doelbewust doorschuiven van geld?
  Dat betwijfel ik echt en hoop daarin niet teleurgesteld te worden.

 3. @2
  Je begrijpt het niet, vooral ook omdat Jan Nagel en De Hond al tientallen jaren vriendjes op de radio en televisie zijn. Klinkt toch knap onkreukbaar.

 4. Gewoon net als VVD en PVV een club van rechtse rancuneuze graaiers met wellicht als enig verschil dat het aantal incontinente bejaarden dat die club wel ziet zitten iets groter is dan bij die andere twee gesels van de maatschappij.

 5. @3 Amstel, ik vrees met grote vreze dat je zwaar teleurgesteld gaat worden. Gezien de man zijn verleden en heden, is die ledenbijdrage van bijna (of meer) € 100.000,– toch niet iets om op te spugen. Plus de voordelen die hij heeft als politieke partij, daar betalen wij met zijn allen ook leuk subsidie voor, waarmee Mauice de Hond zijn bureautje dan weer in stand wordt gehouden. Als jij mijn rug wast etc. (hoewel, wil je dat wel met Henk Krol?)
  En als Jan Nagel zo furieus reageert, hoeveel krijgt hij nog? Ik zeg dit stinkt en of het nu om veel gaat of om weinig, iemand mag dit van mij tot op de bodem uitzoeken. Want het stinkt als de hel!

 6. Uiteraard is dit niet koosjer ,maar verwacht u anders van een nagel ,deze ras opportunist vreet van alle wallen mee .Het is alleen jammer dat hij zoals altijd weer mensen mee krijgt in zijn spel .En dat het in dit geval ouderen zijn ,is voor hem een gat in de markt .Uiteindelijk is er geen enkele patij die het opneemt voor deze groep .

 7. @10: Amstel:

  Welzeker hadden en hebben wij gelijk, veel “inside information” ook.

  Bezemstelen, vliertinctuur, heksenbrouwsels en drones..
  Need I say more?

  Zo, dit was voor honderd jaren genoeg Fremdsprache.

Reacties zijn gesloten.