105 wethouders weggestuurd in 2012

Maar liefst 105 wethouders zijn er in 2012 opgestapt na een politiek conflict. In de meeste gevallen betrof het dan kwesties waarbij er overschrijdingen van begrotingen aan de orde waren.

In tegenstelling tot wat vele rechts-stemmende maniakken leeghoofden nietswillenwetenden medeburgers denken, betreft het in zulke gevallen doorgaans geen hysterisch-linkse geldstrooiers doch gewetensvolle rechtse politici, die er werkelijk nooit voor terugschrikken de gemeentelijke kas aan te spreken voor ondernemende vriendjes dubieuze familieprojectjes sponsoring van bevrinde politici het algemeen belang.

Zulks blijkt dan ook uit deze grafiek, waarbij de VVD trotse aanvoerder blijkt waar het de laan uitgestuurde wethouders betreft, op korte afstand gevolgd door het als vanouds integer bekend staande CDA, en pas dan door de PvdA waar men nu nooit eens gewoon groot kan denken. Andere partijen verzinken blijkbaar in een dermate grote onbeduidendheid dat men nauwelijks de moeite neemt hun wethouders weg te sturen.

2 gedachten over “105 wethouders weggestuurd in 2012”

  1. Tja, teveel denken dat het alleen maar voordelen voor henzelf heeft, bedenken zich niet ze in een glazen huis wonen.

  2. Goed journalistiek werk van Henk Bouwmans. Dat zie je niet veel meer en van mij mag hij daarvoor een complimentje krijgen.

Reacties zijn gesloten.