Zeker 50 doden bij bomaanslagen ISIS in Syrische stad

Bij drie gelijktijdige bomaanslagen van ISIS in de door de linkse Koerdische militie YPG gecontroleerde stad Tel Tamer zijn zeker 50 mensen om het leven gekomen. 80 andere mensen raakten gewond. De ravage is enorm. Het aantal slachtoffers zal waarschijnlijk nog oplopen, veel slachtoffers liggen onder het puin van de als gevolg van de explosies ingestorte gebouwen. Volgens een woordvoerder van het YPG zijn alle slachtoffers burgers.

ISIS liet drie met explosieven volgeladen vrachtwagens ontploffen op een markt, nabij een ziekenhuis en in een woonwijk. De afgelopen weken is er hevig gevochten tussen ISIS en het YPG, waarbij het YPG er in is geslaagd ISIS terug te drijven. De bomaanslagen zouden een voorbode kunnen zijn van een tegenoffensief van ISIS. Dergelijke aanslagen zijn niet alleen bedoeld om angst te zaaien, maar ook om voorzieningen als ziekenhuizen al voorafgaande aan de militaire confrontatie zwaar te belasten.

Hieronder een video van zo’n verijdelde bomaanslag in het noorden van Irak. Koerdische peshmerga blazen een vrachtwagen vol met explosieven op voordat hij hun linies kan bereiken.

Bron: Reuters