Yanis Varoufakis: wat schuil gaat achter de bizarre beschuldiging van landverraad

De Griekse media in handen van de oligarchie zijn niet van plan te stoppen. Ze roepen op om Yanis Varoufakis te vervolgen voor landverraad. Hieronder leest u zijn antwoord.

De bizarre poging om me voor het gerecht te dagen op basis van … beschuldiging van landverraad – zogenaamd voor een samenzwering om Griekenland uit de eurozone te duwen – weerspiegelt iets dat veel dieper zit.

Dit is de uiting van een vastberaden inspanning om de vijf maand lange onderhandelingen (van 25 januari tot 5 juli 2015) te delegitimeren – met de trojka ziedend van woede omdat wij de vermetelheid hadden de wijsheid en efficiëntie in vraag te stellen van hun gefaalde programma voor Griekenland.

De doelstelling van mijn zelfbenoemde vervolgers is onze zelfverzekerde onderhandelingspositie te karakteriseren als een aberratie, of beter nog als een ‘misdaad’ tegen het nationaal belang. Dit althans vanuit het perspectief van de Griekse trojka-gezinde oligarchie.

Mijn ‘lafhartige misdaad’ zou zijn dat ik, door de collectieve wil van onze regering te verdedigen, als persoon de volgende zonden heb begaan: (Lees verder bij de bron)

Bron: dewereldmorgen.be