Workshop Subversief teksten schrijven tijdens 2dh5

“Op woensdag 6 APRIL 2011 steekt Kambiz Roustayi zichzelf in brand op de Dam in Amsterdam. Geshockeerde reacties alom. Niemand wil graag getuige zijn van zoiets. Het helpt mensen maar weer herinneren aan zaken waarvan ze liever niet willen weten. Tijd om de doofpot opnieuw kapot te slaan en een heel ander vuur te ontsteken”.

Dit is het begin van de tekst van één van de vier artikelen (‘Leers, het vuur en de dood’) op grond waarvan de schrijfster begin 2013 door de Haarlemse rechtbank tot vier maanden cel werd veroordeeld.

Opruiing?
Met deze absurde veroordeling staat de vrijheid van meningsuiting van ons allemaal op het spel. Daarom geeft de steungroep 13 september de teksten alle vier op muurkrant uit. Op zaterdag 1 februari 2014 zal de steungroep deze uitbrengen tijdens 2dh5 in Den Haag. Eveneens wordt op zaterdag 1 februari tijdens 2dh5 een workshop Subversief teksten schrijven gehouden (17.30 – 19.00 uur).

Lees verder bij indymedia.

4 gedachten over “Workshop Subversief teksten schrijven tijdens 2dh5”

  1. Dank K.

    In principe een goede creatieve actie.

    Maar ik vermoed echter dat weinigen van 4 maanden detentie willen genieten. Daar heeft de rechtszaak tegen Kaviaar wel voor gezorgd.

    Tevens zou dan een cursus subversief internetgebruik moeten zijn aangeboden, zodat je bijvoorbeeld via anonieme proxyservers kunt werken.

  2. Ben ik eerder voor juridische afwikkeling van de zaken daarom ben ik blij met de mededeling vandaag van de Chaos Computer Club (CCC) en de Internationale Leage dor Human Rights dat ze vandaag Angela Merkel en de Duitse regering hebben aangeklaagd voor hun medewerking met de NSA met doel schending van de privacy van de Duitse burgers.

Reacties zijn gesloten.