Je wordt voorgelogen

Marit Maij van de PvdA verklaarde in haar mail van 10 juli nog dat “mensen die in hun land van herkomst voor hun leven moeten vrezen en daar geen bescherming van hun overheid kunnen krijgen, die bescherming volgens het vluchtelingenverdrag en onze wetgeving hier altijd zullen blijven krijgen”. Dat dat een hypocriete fabel is blijkt maar weer: twee dagen later werd K., over wie we eerder al schreven, gedeporteerd naar Jordanië. Hij werd bij aankomst onmiddellijk gearresteerd en naar een militaire gevangenis overgebracht. Dat was geen verrassing; het was bij de IND en de DT&V bekend dat hij als deserteur uit Jordanië gevlucht was. Maar ondanks het gevaar dat hij bij terugkomst zou lopen, kreeg hij hier geen bescherming. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Deportatieverzet

3 gedachten over “Je wordt voorgelogen”

  1. Hier zien je het ware gezicht van de politiek – pertinente leugens.

    Nu is het moment dat de Minister en Staatssecretaris samenleving verantwoordelijk voor deze wantoestanden naar de maatstaven van de Democratische samenleving worden erop aangesproken.

    Nu dat blijkt dat ze onzorgvuldig hebben gehandeld, moeten ze deze persoon uit Jordanië terug halen vanwege het feit dat ze meegewerkt hebben aan het arrestatie en plaatsen in de gevangenis in Jordanië. Een-tweetje spelletje.

    Bestaat nog Amnesty International?

  2. Rectificatie: Nu is het moment dat de Minister en Staatssecretaris verantwoordelijk voor deze wantoestanden en droevige lot van de vluchteling naar de maatstaven van de Democratische samenleving worden erop aangesproken.

  3. Ja, de marechaussee doet gewoon haar werk. Dat was ook zo in de tijd van die andere deportaties en het bestaan van ‘Westerbork’. En Marit Maij? Ach, als een PvdA ‘er ademt, liegt ie…

Reacties zijn gesloten.