@WOL: Met Annabel-‘dobbernegers’-Nanninga voor het Poolse vaderland tegen de Russen

Weet u het nog? Van NOS-‘journalist’ Jeroen Wollaars mochten we eerder al niet weten dat Ed aus Holland die de rechtherzlichsten Grüsse van zijn Führer overbracht aan de PEGIDA-malloten een ordinaire wapenhandelaar is. Naar ik meen is zelfs één van ons op Twitter door Wollaars geblokkeerd omdat er kritische vragen over gesteld werden aan de NOS-‘journalist’ die daar blijkbaar niet zo goed tegen kan. Hij dacht ons namelijk aldus op een wellicht grappig bedoelde manier (NOT) af te kunnen poeieren:

2015-01-27 Wol en Ed

‘Journalist’ Jeroen Wollaars van de NOS met zijn begrip voor wat hier genoemd zouden worden ‘bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken’ maar wat in elk nog enigszins normaal land als ordinair fascistisch schorem beschouwd wordt. Maar goed, wie ben ik? Gelukkig zagen de meeste Duitse media het zo alsmede tientallen vooraanstaande Duitsers uit alle sectoren van de maatschappij die daar gewag van maakten.

Kijkt u even naar dit fragment uit het NOS-voorlees-halfuurtje van acht uur gisteravond. Op 18 min. 13 kondigt voorleesmoeder van dienst Rob Trip een item aan over hoe de NAVO steeds dichter op de huid van de Russen gaat zitten. Vervolgens zien we ‘verslaggever’ Wollaars in het berichtje over het opstellen van Amerikaanse luchtafweer en hoe nodig dat wel is. Want Russische agressie. Wat het omringen van een land ter grootte van een heel continent met allerlei bases is, zegt-ie er niet bij. Dan komt de opmerking dat het Poolse leger steeds populairder zou worden. Het doet allemaal qua toon erg sterk denken aan propaganda à la die andere snuiter, Koens van RTL, zullen we maar zeggen. Alleen: oorlog is niet iets om te romantiseren en dat is wel degelijk het gevoel dat ik krijg als ik naar reportages kijk van die twee.

Wollaars:

Mensen willen vechten voor het Poolse vaderland

De vraag is dan: en tegen wie willen ‘de mensen dan vechten voor het Poolse vaderland’, Jeroen Wollaars van de NOS? Is Polen in oorlog dan? Wordt Polen bedreigd (behalve door de eigen leiders die een gevaarlijk spel spelen) of trekken de Polen eerdaags zelf ten strijde tegen deze of gene? Tegen wie gaan ze het opnemen dan? Tegen de Russen? Nucleaire grootmacht Rusland? Dat gevecht wordt trouwens erg kort als het Poolse leger eruit ziet als die speelgoedsoldaatjes die achter @WOL in dat filmpje staan.

Nou ja, kort en goed: allemaal vragen dus naar aanleiding van die rare opmerking ‘Mensen willen vechten voor het Poolse vaderland.’ Gezien de sympathieën waar ik die Wollaars zo langzamerhand van begin te verdenken lijkt het antwoord me niet moeilijk te raden.

Temeer niet daar de NOS weinig meer is dan een doorgeefluik voor neocons à la Victoria-‘fuck the EU’- Nuland en haar fanboys hier te lande. Trouwens, stel inderdaad dat de ‘Mensen willen vechten voor het Poolse vaderland’ tegen – ik noem maar wat – de Russen, wie gaat ze daarbij dan helpen?
Deze?

2015-03-29 Wollaars plus dobbernegers

Ik begin me steeds ongemakkelijker te voelen bij de sympathieën waar ik Jeroen Wollaars van verdenk en niet zonder reden: de man komt vrijwel dagelijks de huiskamers in via een nog steeds heel erg veel bekeken NOS-voorlees-halfuurtje.