Windvaanpartij VVD nu toch voor schrappen verbod op godslastering

Ach ja, wat is nieuw. In het vorige kabinet lieten ze hun ene kant zien en nu laten ze hun andere kant zien. Ben benieuwd hoeveel kanten die ‘liberalen’ hebben. En bij elke kant horen nieuwe ‘principes’. Gelukkig kennen ze de betekenis van dit woord niet, dus worden ze er ook niet door gehinderd.

Maar de SGP zal wel heel verdrietig zijn en met weemoed denken aan de tijd dat ze meeregeerden vanaf de achterbank van vehikel Bruin I.

Zelf denk ik dat het helemaal niks uithaalt. Voor veel mensen is de islam geen religie, die beledigen er al volop op los en worden toch niet gestraft, want vrijheid van meningsuiting staat boven godslastering, of zo.

Maar Nederland kan opgelucht ademhalen, dat vreselijke grote probleem van het verbod op godslastering is nu eindelijk opgelost. Nederland is klaar voor de toekomst!

2 gedachten over “Windvaanpartij VVD nu toch voor schrappen verbod op godslastering”

 1. In België kennen ze geen wet die ‘smalende godslastering’ verbiedt en toch werd Daniel Féret van Vlaams Belang daar veroordeeld voor haatzaaien. Misschien wel juist daarom, omdat hun wetgeving niet focust op de belediging van een god(sdienst) maar meer op discriminatie van minderheden.

  Volgens mij is het ook steeds de bedoeling geweest om niet alleen art. 147 (godslastering) te schrappen, maar tegelijkertijd art. 137 (groepsbelediging en haatzaaien) uit te breiden. Dat was ook een van de redenen die het OM opgaf om Wilders in 1e instantie niet te vervolgen: dat de zinsnede ‘onmiddellijk of middellijk’ nog niet aan het wetsartikel was toegevoegd (wat zoveel wil zeggen als dat groepsbelediging ook indirect, dmv opmerkingen over bv. een godsdienst, plaats kan vinden).

 2. @1, goed punt Joke: ” Misschien wel juist daarom, omdat hun wetgeving niet focust op de belediging van een god(sdienst) maar meer op discriminatie van minderheden.”

  Ik denk dat in Nederland in contrast het tegenoverste wordt ondersteund.
  Nergens een veroordeling voor haatzaaien mbt minderheden of etniciteit.
  Eigenlijk is de hele Nederlandse structuur uitdrukkelijk (etnisch) gericht op bevordering van “eigen soort mensen”.

  Misschien omdat de godsdienst een belangrijke pilaar is voor de Ultra-Rechtsen in Nederland?

Reacties zijn gesloten.