Wilders knijpt er tussenuit bij eigen proces

Voor diegenen die steeds roepen dat de rechtszaak tegen Wilders PRECIES is wat hij wil en dat het ALLEEN maar in het voordeel van Wilders uit kan pakken, en hoe geniaal hij dit toch altijd weer allemaal regisseert en orkestreert volgens allerlei hijgende, kast-PVV’ende journalisten: Wilders heeft verklaard niet aanwezig te zullen zijn bij de zittingen van zijn proces, dat aanstaande maandag begint.

Voor mij betekent dit dat hij deze keer de hele zaak zo klein mogelijk wil houden omdat hij de bui van een veroordeling al ziet hangen, en de zaken dus helemaal niet gaan zoals hij wil (van die gelekte pleitnota hebben we trouwens ook nooit meer iets gehoord, zou dat niet tot op de bodem uitgezocht worden? Over orkestreren gesproken…)

Wilders ziet de rechtszaak echter als een politiek proces en dat hoort thuis in het parlement en niet in de rechtbank vindt hij. In de brief schrijft hij dat hij ”niets verkeerd heeft gezegd. Miljoenen Nederlanders willen minder Marokkanen.” Hij beschrijft zichzelf in de brief als een “politicus die zegt wat de politiek correcte elite niet wil horen”.

Wilders vergeet er consequent bij te zeggen dat hij niet alleen opgeroepen heeft tot het scanderen van “minder minder minder”, maar dat hij daarna het voornemen uitsprak dat wel eens even te gaan regelen.

Het proces tegen Wilders vanwege discriminatie, belediging en haatzaaien begint maandag. Bij de inleidende zittingen in dit proces liet de politicus al meerdere malen weten dat hij vindt dat zijn uitspraken over ‘minder Marokkanen’ niet anders zijn met wat hij in zijn eerdere PVV-verkiezingsprogramma’s heeft verkondigd.

Daar heeft hij gelijk in, dat laatste. Immers, jaren geleden kondigde hij al aan desnoods tientallen miljoenen moslims uit Europa te willen deporteren. Dat hij daar destijds niet en nu wel op aangesproken wordt is wellicht een kwestie van voortschrijdend inzicht bij het Openbaar Ministerie. Jammer is dat opruiing niet aan de aanklacht is toegevoegd, wat volgens mij best plausibel zou zijn. Voor opruiing ga je namelijk zomaar een paar maanden de cel in, gezien de zaak Joke Kaviaar.

1 gedachte over “Wilders knijpt er tussenuit bij eigen proces”

  1. Pingback: Opruiing | Krapuul

Reacties zijn gesloten.