Weer stukje makkelijker voor Justitie om critici de mond te snoeren

De uitspraak in hoger beroep in de zaak Staat vs. Joke Kaviaar is op zich goed nieuws voor Joke. De 4 maanden celstraf zijn omgezet in 2 mndn voorwaardelijk. Toch is niet alles koek en ei:

De uitspraak is daarmee minder zwaar dan het eerdere oordeel, maar blijft een klap in het gezicht, van Joke, van verdedigers van het vrije woord, en van al diegenen die in woord en daad de onmenselijk repressieve migratiepolitiek van de Nederlandse staat willen blijven bestrijden. Het betekent ook dat Justitie nog meer ruimte krijgt om kritische geluiden nog harder aan te pakken. De Steungroep ziet dit als een gevaar voor iedereen die tegen het repressieve staatsbeleid in wil gaan (Steungroep 13 September op indymedia).

2 gedachten over “Weer stukje makkelijker voor Justitie om critici de mond te snoeren”

  1. Ik verklaar nog een keer bij deze vierkant achter Joke Kaviaar en haar oproep tot actief verzet tegen de onmenselijke politiek van de Nederlandse staat te steunen. Het OM mag mijn adres opvragen bij de redactie dezes.

  2. Ook ik ben blij voor Joke. Maar die 2 maanden voorwaardelijk, betekent dat nou dat ze 2 maanden moet zwijgen of dat ze volgende week of over 10 jaar alsnog de bak in kan worden geslingerd als ze haar mond open doet en oproept tot verzet tegen deze onmenselijke politiek? In dat geval wordt Joke met deze voorwaardelijke straf monddood gemaakt.

Reacties zijn gesloten.