VVD en PvdA steunen discriminatie door overheid

De Nederlandse overheid maakt nog steeds onnodig onderscheid tussen Iraans-Nederlandse wetenschappers enerzijds en (aankomende) wetenschappers met een andere etnische achtergrond anderzijds. (Trouw)

De Nederlandse overheid discrimineert, wat is nieuw? Nieuw is dat het nu weer eens officieel is vastgesteld. Kom je uit Iran, ook al ben je een vluchteling, dan is een wetenschappelijke carrière of studie in bepaalde gebieden een no-go area.

Dit allemaal onder het mom van terrorismebestrijding. Want elke Iraniër die hier wil komen studeren is natuurlijk iemand die dat uitsluitend doet om Iran te steunen met terroristische aanslagen. Want alle Iraniërs zijn terroristen, toch?

Uiteraard vindt de VVD het heel normaal dat mensen gediscrimineerd worden, ja wat dacht je anders. Nu de PvdA in de regering zit vinden ze het ook heel normaal dat de overheid discrimineert, terwijl ik toch wel eens andere geluiden heb gehoord. Waar je mee omgaat word je mee besmet? Of valt het masker af en vonden ze het altijd al geen probleem?

 

5 gedachten over “VVD en PvdA steunen discriminatie door overheid”

 1. ” Waar je mee omgaat word je mee besmet? Of valt het masker af en vonden ze het altijd al geen probleem?”
  Als je helemaal geen principes meer hebt kun je daar ook niet van afwijken en dus gewoon met je bruine vriendjes mee doen.

 2. Het gaat hier om vergaren van kennis over nucleaire dingen. Beetje naif, zo’n regeling. Is het voor Iraniers nu onmogelijk om aan actueelste kennis te komen en moeten ze daarom in het Westen hun kennis vergaren? Onzin, dit is weer waan-van-de-dag-bestrijding a la creme.

 3. “Waar je mee omgaat word je mee besmet? Of valt het masker af en vonden ze het altijd al geen probleem?”

  Fusiepartij

  VPVAD
  Volkspartij voor Vrijheid van Arbeid en Democratie

  ook wel. vieze proleten vat, genoemd

 4. Het is puur staaltje McCarty-sme cq politieke populisme.
  Commies mogen nergens toegelaten worden.
  Paranoia.

  Het is de herhaling van het uit Duitsland bekende Berufsverbot – commies/rooien mogen niet op belangrijke plekjes komen werken/studeren want ze hebben als enig doel de staatsmachine over gooien.
  Paranoia.

  Dus is het nu het beurt aan de studenten uit Iran.

 5. Lees net een stukje in de spelt ,waarin verhage verwoord omtrend de gedoog constructie van het vorige kabinet ,Hij zegt dat rutte al wist dat zij op gedoog steun van wilders konden rekenen .Hij zegt daarover ,wij zaten in een moeilijke situatie ,wij zaten met twee infieure groepen te weten de islamisten en de oostblokkers .Kijk nederlanders zijn intiligenter enz enz .Hieruit blijkt dus dat niet alleen de pvv groepen wegzet ,maar zowel het cda als de vvd hebben er een handje van .

Reacties zijn gesloten.