VVD, CDA en PvdA Brabant sluiten PVV niet bij voorbaat uit

Even wat nieuws over de aanstaande PS verkiezingen in mijn eigen provincie, te weten Noord-Brabant. CDA, VVD en PvdA vinden het ‘erg onwaarschijnlijk’ dat men met de PVV gaat samenwerken in het provinciaal college. Maar ‘men sluit op voorhand niemand uit’, zo valt te lezen in het Eindhovens Dagblad.

Dit laatste wordt altijd gebracht op een toon alsof men daarmee enorm tolerant en democratisch is, maar als je de PVV, de partij van de kopvoddentaks, hoofddoekverboden, het Polenmeldpunt, moskeesluitingen en Minder Marokkanen niet uitsluit ben je geen democraat, maar niets meer dan een opportunistische rat.

Ik stem alleen nog maar op partijen die de PVV bij voorbaat uitsluiten. D66 heeft dat weliswaar gedaan, lees ik in dit artikel, alhoewel zelfs zij nog wel met hem om de tafel gaan zitten omdat het anders ‘onbeleefd’ zou zijn. We moeten die anderhalf miljoen NSB’ers die op dat tuig stemmen immers sertieus nemen, nietwaar? Ik vind het daarentegen ‘onbeleefd’ tegenover de ca. anderhalf miljoen Nederlanders van Marokkaanse, Turkse of welke (ooit) niet-Nederlandse afkomst dan ook om ook maar één woord met de PVV te willen wisselen.