Trump beschuldigd van aanranding

De campagne van Donald Trump lijkt volledig te imploderen, nadat de New York Times vandaag verklaringen publiceerde van twee vrouwen die in het verleden door Trump zijn aangerand.trump-dollarbiljet

Beide vrouwen ergerden zich een ongeluk aan Trump’s stuntelige pogingen zijn obscene praatjes over vrouwen te bagatelliseren en melden zich met hun verhaal bij de NYT. De krant interviewde één van de vrouwen, Jessica Leeds, die 30 jaar geleden het dubieuze voorrecht genoot in een vliegtuig plaats te mogen nemen naast een haar tot op dat moment onbekende man. Lang onbekend bleef de man haar niet:

About 45 minutes after takeoff, she recalled, Mr. Trump lifted the armrest and began to touch her.

According to Ms. Leeds, Mr. Trump grabbed her breasts and tried to put his hand up her skirt.

“He was like an octopus,” she said. “His hands were everywhere.”

She fled to the back of the plane. “It was an assault,” she said.

Ms. Leeds has told the story to at least four people close to her, who also spoke with The New York Times.

Ook Rachel Crooks ging door het lint toen ze Trump met een stalen gezicht hoorde beweren dat hij de onschuld zelve was. Als 22-jarige werkte Crook voor een investeringsbureau dat kantoor hield vlak naast de Trump Tower in New York. Op een dag ontmoette ze Trump, iets dat ze niet snel zou vergeten. Zich ervan bewust dat Trump een belangrijke klant was van het bedrijf waar ze voor werkte, bood Crooks hem de hand, iets wat ze beter niet had kunnen doen:

Aware that her company did business with Mr. Trump, she turned and introduced herself. They shook hands, but Mr. Trump would not let go, she said. Instead, he began kissing her cheeks. Then, she said, he “kissed me directly on the mouth.”

It didn’t feel like an accident, she said. It felt like a violation.

“It was so inappropriate,” Ms. Crooks recalled in an interview. “I was so upset that he thought I was so insignificant that he could do that.”

In een normaal land zouden de nieuwe beschuldigingen onherroepelijk het einde van Trump’s politieke loopbaan betekenen, maar de VS zijn inmiddels allang geen normaal land meer. Trump heeft inmiddels gedreigd de NYT voor de rechter te slepen wanneer de krant het verhaal niet rectificeert. Vermoedelijk zal men daar bij de NYT niet echt diep van onder de indruk zijn. Trump dreigt regelmatig met rechtszaken tegen mensen die hem onwelgevallige uitspraken doen. In de praktijk komt het er nooit van.