Voor altijd vastgelegd

Vorige week had ik het over het OM dat onderzoek ging doen naar de reacties op een selfie van ‘Oranje’ en ik vroeg het OM ook nog even naar een paar andere zaken te kijken.
Daar zaten oproepen tot moord bij, oproepen zelfs tot het plegen van massamoord, racistische reacties aan het adres van medelanders…kortom: een onthutsend kijkje was het in de psyche van een groot aantal lieden die op het virtuele marktplein van media en internet de de grote bek zoals dat heet in twee handen hebben.
Afgelopen vrijdag en zaterdag kwamen daar dan nog de uitlatingen bij van een uiterst charmant echtpaar uit Rotterdam na een optreden van mevrouw bij EO’s Tijs van den Brink.
Dat ging over moslims aan bomen, verbrijzelde schedels en uitkijken voor stoepranden en dergelijke.
Vandaag was er het bericht dat een rechter die vrijdag een straf oplegde aan een automobilist die bij een vreselijk ongeval betrokken geraakt was met de dood wordt bedreigd door het gepeupel van dit land.
Er is nog geen aangifte gedaan maar justitie onderzoekt de berichten, zo luidt het bericht.
Ik zou zeggen, neem dit – weliswaar niet gerelateerd aan één der boven genoemde voorvallen – ook even mee in het onderzoek.

Dylan van Bree
Dylan van Bree

Zou zo iemand wel eens nadenken over wat zijn eventuele kinderen en kleinkinderen later mogelijk van hem vinden als dit ze lezen?
In elk geval geldt: voor altijd vastgelegd.