Voetbalkampioenschap: oorlog tegen armen

“Voetbal is oorlog”, sprak trainer Rinus Michels eens. Hij sprak een waarheid. Maar hij vertelde er niet bij dat het hier voornamelijk een oorlog van staat en commercie betrof tegen de bevolkingen waar grote voetbalwedstrijden worden gehouden en tegen de arbeiders die de faciliteiten onder tijdsdruk van de grond moesten trekken.

Voetbal is bijvoorbeeld oorlog tegen de arbeiders in Qatar die zich soms letterlijk de dood in werken om voetbalstadions af te krijgen voor de wereldbeker van 2022. Of tegen arme buurtbewoners in Brazilië, die gewelddadig ontruimd worden om ruimte te maken voor infrastructuur ten behoeve van het wereldkampioenschap dat over enkele weken begint. Arme mensen worden de dood in gejaagd om ruim baan te maken voor de feestvreugde. Maar intussen komt er een kink in de kabel: heeft Qatar de toewijzing van het kampioenschap wel eerlijk verkregen, of heeft het de boel omgekocht? In dat laatste geval, moet de toewijzing dan niet alsnog worden teruggedraaid? Zo zijn de prioriteiten van de voetbalcommercie. Omkoping, indien uitgelekt, mag niet. Mensenlevens opofferen is echter hooguit een ondergeschikt publicitair probleempje.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

5 gedachten over “Voetbalkampioenschap: oorlog tegen armen”

 1. Kunnen ze bij dat vervelende voetbal geen ander muziek uitvinden?
  Straks met die enorm gepropagandeerde wedstrijden weer iedere keer dat gegalm van…heee baby hoeee haa i one now wil you be mij girl,of..you never walk alone van ouwe lee,of..dre met nederland oh nederland jij bent de kampioen…..dit hoor je dan steevast nonstop in uitgaansgelegenheden met voetbal oranje bier en worst tenten

  Kost wat zeg die uitzendingen,oranjepakken,muziekpodia,vlaggetjes,barbecues,plasmaschermen,kratten bier,kilo’s dooregenlappen en braadworsten,politieinzet,en dan klagen over alles is zo duur

 2. “Gewoon” Journaal. Dames en Heren in …land… zijn 10.000 kinderen gedood door rebellen. In Afrika is Ebola uitgebroken. En in Nederland trapt dit uiterst rechtse kabinet al uw Opa’s en Oma’s een vroeg graf in.

  MAAR!!!! NU OVER NAAR MART SMEETS MET HET SPORT JOURNAAL!!! YEAH!!!

  Ja dames en heren goedenavond. De onderbroek van Ronald Koeman is zoek! Wat een ramp! We moeten nu allemaal zoeken want zo kunnen we niet naar het American holocaust moord land genaamd Brazilië voor een fijn potje voetbal.

  In dit land zijn voetbal praatprogramma’s verheven tot Universiteiten waar waarheden als de bal is rond en “als hij zus dan had hij zo” en hadden we kunnen winnen worden verkondigd. Heel de PVV aanhang kijkt hiernaar en vergeet de rest. Tenzij Geertje op de buis is.

  Regenwoud ? Potentieel nieuwe medicijnen ? indianen ? Schoon drinkwater ? Schone lucht ? Nieuwe diersoorten ? Schoonheid van moeder natuur ?

  Nee voetje bal. *zucht!*

 3. Brood en spelen en je houd het klootjesvolk zoet. En ze hebben het niet eens door. Sport prima. Kan best mooi zijn. Maar net als geld en macht is sport hier prioriteit.

  Noem een dorp als Volendam. Men leest daar enkel de sport katern van de telegraaf. Ik heb het dikwijls gezien. Net als G.W.Bush liever sportbladen las dan belangrijker zaken zoals armoede bestrijding of milieu.

  En dan heb je nog het hele voetbal geweld rondom dat infantiele spelletje. Maar wel janken over kut Marokkanen. Zelfs zijn die voetbal hooligans (100% PVV aanhangers) geen haar beter. Volwassen kerels die elkaar doodslaan met een hamer. Of iets dergelijks.

  Lelijkheid en domheid in een.

  Sport zoals een WK is big business for the happy few. Daar wijken hele sloppenwijken voor. Ga er maar vanuit dat doodseskaders zoals we die kennen uit Zuid Amerika. Zwerfkinderen verkracht en vermoord. Zeker dan. En hier trekt men een oranje shirt aan gemaakt door kinderhandjes. Ik moet er echt van kotsen.

  Wat zijn wij toch beschaafd en beter dan andere volkeren…… De oranje vlaggetjes zwaaierts. 850.000 euro/jaar voor onze koning die al op een berg goud zit en niet weet waar hij het moet laten.

  Vlaggetjes zwaaien, zwaaien naar hun eigen ondergang. En winnen winnen doet Nederland toch nooit. Zeker net als je Opa of Oma of zieke kind geen zorg meer krijgt.

  Fuck You Nederland.

 4. En jolanthaatje cabau van sneider staat in de telegraaf en jahoor haar anus te showen,voor het oranje feest!

  Hoe laag kan je zinken als vrouw?
  Je anus laten zien door gebukt te staan want je man voetbalt werkelijk zelfrespect nul komma nul!!!

 5. Trouwens dat propaganda van voetballen wordt overspoeld met meiden in strings,groteske boezem,en gewillige wulpse zwoele lach in de camera…oja en er worden in brazilie miljoenen geinveteerd om bordelen lees veestallen..om bezoekers de meiden te naaien…dit heet volkvermaak en respect voor vrouwen:-)
  Kom op zeg vrouwen uitbuiten door ze in hoofddoek te laten…uit met die beha en hup je anus laten zien zoals jolanthe DAT is hoe we het willen lekker goedkoop vies ordinair en vrouwen zover de laagte intrappen dat ze niets meer zijn dan seksafval…

Reacties zijn gesloten.