Vlag met citaat van Hitler verwijderd uit tuin

Een vlag met een citaat van Hitler is op aandrang van de politie verwijderd uit een tuin in Voorhout. Op de vlag stond een zin van Hitler uit zijn boek Mein Kampf: ‘De brede massa van een volk valt makkelijker aan een grote leugen ten offer dan aan een kleine – Adolf Hitler’.

Onderaan de vlag stond #hartvoorvrijheid, de politieke partij waarmee Willem Engerd aan de verkiezingen deelnam, overigens zonder succes. De wappies hadden Wybren van Haha en Thierry Baudet al, op Engerd zaten ze niet te wachten.

In wappiekringen zijn vergelijkingen tussen de Holocaust en de coronamaatregelen aan de orde van de dag, maar deze malloten gingen dus nog een stapje verder. Zowel het NIW als het CIDI reageerden furieus op dit volslagen debiele vertoon. Het zijn niet onze favoriete organisaties, maar dit keer hadden ze nog volledig gelijk ook.

De gemeente Teylingen nam afstand van de vlag, maar zei hier weinig tegen te kunnen doen, wat waarschijnlijk juist is. PvdA-fractievoorzitter Sandra Groenendal gaat desalniettemin aangifte doen, al is het niet onmiddellijk duidelijk op grond waarvan.

Bron: Omroep West

Uitgelichte afbeelding: Par MichaelBueker — Travail personnel, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9432612