Vijf maanden cel waxinelichthouderwerper Erwin Lensink

AMSTERDAM – Erwin L., de man die op Prinsjesdag 2010 een waxinelichtjeshouder naar de Gouden Koets gooide, is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 maanden, met aftrek van het voorarrest.(nu.nl)

Waarvoor die straf precies is wordt mij niet helemaal duidelijk uit de diverse nieuwsberichten:

“Erwin L. heeft zich hiermee schuldig gemaakt aan belediging van de koningin, de kroonprins en zijn echtgenote en daarnaast de Gouden Koets beschadigd”, luidt het oordeel.

Dat lijkt wel weer erg fors, maar er staat ook bij:

L. is wel veroordeeld voor bedreigingen die hij uitte aan het adres van zijn broer. Volgens het hof was er bij de verdachte geen sprake van volledige ontoerekeningsvatbaarheid.

Niettemin, het bedreigen van een politicus als Femke Halsema leidt tot twee weekjes cel, maar het bedreigen van een broer in combinatie met het beledigen van de Koningin leidt tot vijf maanden cel. Dat kunnen we wel vaststellen.

6 gedachten over “Vijf maanden cel waxinelichthouderwerper Erwin Lensink”

  1. Zo’n waxinelichtje inzetten als terreurmiddel is natuurlijk ook een ernstige aanslag op ‘onze rechtsorde’ hè.
    Heel wat ernstiger dan, laat ik eens wat noemen, het oproepen tot het doodschieten van Polen door Theodor Holman, het verheerlijken van Breivik en het verder vergiftigen van het klimaat in Nederland door types als Joost Niemöller en Bart Schut met hun gezwatel over het ‘met wortel en tak uitroeien’ van moslims.
    Voor wat betreft ‘belediging van de koningin’….de ‘koningin’ moest eens weten hoe beledigd ik ben wegens al die keren dat dat gajes waar ze toe behoort heeft getracht mensen voor idioot te houden met hun zwendel en gebeuzel.
    Dit land is echt ziek. Doodziek.

Reacties zijn gesloten.