Verzet tegen arbeidsrecht”hervorming” in Frankrijk gaat door

De mediastilte rond Frankrijk heeft ook even Krapuul geslagen – maar het betekent niet dat het verzet niet doorgaat. Vliegvelden worden geblokkeerd, energiecentrales stilgelegd, demonstraties vinden plaats en als er geen mediastilte zou zijn zou men zich enigszins ongerust kunnen maken hoe het moet met die Europese kampioenschappen voetbal die volgende week beginnen in Frankrijk. Het is niet omdat Nederland niet meedoet dat ik mij de uitdrukking “nul medelijden” permitteer voor degenen die dit spektakel wensen te genieten. Er zijn andere dingen te zien.

Een compilatie van politiegeweld op 26 mei jongstleden.

Gisteren 2 juni was weer een speciale demonstratiedag. Hier een verslag hoe de politie hierop reageerde in Rennes, de hoofdstad van Bretagne waar het oproer al jaren kraait. Inrijden op de demonstranten. De banner van het artikel laat zien hoe smerissen gemakshalve vanuit hun autootje pepergas naar demonstranten spuiten. Vijfentwintig gewonden.
De steeds sterkere repressie kan samenhangen met dat EK-gedoe en met het voortschrijdend inzicht van het regime dat het maar niet rustig wil worden.