Verwarring over aanslag in Jakarta

Er heerst nogal wat verwarring over de aanslag in de Indonesische hoofdstad Jakarta, vanochtend. Met dank aan de lokale Hermandad die om de tien minuten elkaar tegensprekende verklaringen de wereld instuurt.

Volgens de meest recente berichtgeving zouden zeven mannen vanochtend in het centrum van de stad een aanslag gepleegd hebben, waarbij gebruik werd gemaakt van explosieven. Oorspronkelijk werd gemeld dat het om zelfmoordaanslagen zou gaan, maar dat werd later weer tegengesproken. De mannen zouden gebruik hebben gemaakt van automatische wapens en handgranaten. De eerste explosie vond plaats op een parkeerterrein vlakbij de lokale vestiging van Starbucks. Daarna volgden er nóg zes explosies, o.a. bij een politiebureau. Twee aanvallers openden vervolgens het vuur op omstanders. Een fotoreportage daarvan vind je hier. De aanvallers zouden zich hebben verschanst in een gebouw op een plein, waarna het tot een schotenwisseling met de politie kwam.

Indoimages
channelnewsasia.com

De politie zegt drie van de aanvallers gedood  en de vier anderen gearresteerd te hebben. Ook vier agenten zouden om het leven zijn gekomen.

Ook over het aantal burgerslachtoffers bestaat veel onduidelijkheid. Getuigen zeggen dat ze tenminste zes doden zagen liggen, maar het is onduidelijk of zich daar ook daders onder bevonden. Acht mensen raakten gewond, waaronder  een Nederlander.

De aanslag is inmiddels opgeëist door ISIS

Updates volgen

Bron: JakartaGlobe