Verstandige liberaal De Grauwe: ‘Legaliseer drugs’

Paul De Grauwe, een van de voornaamste liberale denkers, pleit voor legalisering van alle drugs.

Door drugs uit de illegale sector te halen, zal de criminaliteit dalen en kan de overheid de productie, de verdeling en de handel controleren. Ook zal er makkelijker contact gelegd kunnen worden met gebruikers, simpelweg omdat zij door hun aankopen gekend zullen zijn.
(De Morgen)

Zou Opstelten eens over de grenzen van ons bekrompen land heen willen kijken? Daar hoeft hij niet eens ver voor te gaan.

5 gedachten over “Verstandige liberaal De Grauwe: ‘Legaliseer drugs’”

  1. Of de overheid de productie, verdeling en handel dan erg (meer dan pakweg de handel in sigaretten) moet gaan controleren is de vraag, maar ze besparen opsporingsambtenaren, rechtbankcapaciteit en gevangeniscellen en ontvangen in ieder geval belastinginkomsten.

    En zeg eens eerlijk: wie gaan er allemaal duurzaam aan de heroïne als het legaal wordt?

  2. Paul de Grauwe is een visionair met erg originele ideeën. Echt een man met visie dus.

  3. De VVD verdiend via de achterdeur heel veel aan drugs. Net als de Republikeinen in Amerika. Aan de voordeur WAR ON DRUGS roepen en onder de tafel door lekker dealen omdat de prijzen lekker hoog zijn. Zo is rechts dus helaas gaat dit hem niet worden….

    Dode tak aan de boom die ze zijn.

  4. Er is ook een legaal drugs probleem. Namelijk ook iets waar VVD maatpakken aan verdienen en dat is de Pharmamafia. Ontwikkelingskosten van menig medicijn is allang en breed terugverdiend maar men houd het lekker duur. Veel geld gaat niet naar onderzoek maar naar nog zo een rechts speeltje… U raad het al!… Marketing. Maatpakken praat.

    Have fun!

Reacties zijn gesloten.