Vernederde Leidse dwangarbeider protesteert tegen korting op uitkering

De 53-jarige dwangarbeider Achmed, zijn vrouw Marianne en hun kinderen zijn met honderd procent gekort op hun bijstandsuitkering. Ze zouden namelijk hebben geweigerd om deel te nemen “aan een specifiek op arbeidstoeleiding gericht project”. Samen met Doorbraak en advocaat Marc van Hoof maken Achmed en Marianne bezwaar tegen het afpakken van hun inkomen.

In een hemeltergend gesprek met reïntegratieconsulente Angelique van Delft kreeg Achmed enige tijd geleden te horen dat hij met tien procent gekort zou gaan worden op zijn uitkering. Hoewel hij zich nadrukkelijk beschikbaar stelde voor reïntegratie-activiteiten, vond Van Delft toch dat hij zich onwillig gedroeg. Een bij het gesprek aanwezige Doorbraak-activist was er getuige van hoe respectloos en kleinerend de ambtenaar de werkloze behandelde. Amper een week later ontving Achmed een gemeentelijke brief waarin werd gemeld dat hij zelfs was gekort met honderd procent, voor één maand. Zo zet de gemeente de bestaanszekerheid van een heel gezin op het spel. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

2 gedachten over “Vernederde Leidse dwangarbeider protesteert tegen korting op uitkering”

 1. reïntegratieconsulente Angelique van Delft

  Laat me raden. Alfa opgeleid. Kan nergens anders een behoorlijke baan vinden dus maar in uitzendwereld branch. Niet omdat ze veel kan maar omdat er wat tieten aan bungelen en een leuk smoeltje op zit en dus het gezicht van het uitzendbureautje kan zijn.

  Die hele reintegratie bureaus en recruitingscentra zitten vol van die PZ communicatie mutsen of gladde autoverkoperts. Die zetten mensen weg met veel betere opleidingen dan zijzelf en met meer levens/werk ervaring als een stel kleine kinderen. Ze steken per persoon zo 10.000 Euro in de zak voor diegene die ze onder hun hoede hebben vanuit de gemeente.

  Ik walg van dat soort omhooggevallen mantelpakjes. Zeker als ze zeggen “ik heb mensenkennis”…….

  Weet je wat ik gedaan heb? Ik kom niet meer langs. Jullie zoeken het maar uit. In een e-mail. En wat blijkt ze kunnen je geen flikker maken. Ik ben mooi van die reintergratie bureau’s af die mij van de gemeente moesten stalken. Ze bemoeien zich met alles. Ook zaken die ze totaal niks aangaat. En ze zieken je geest. Het interesseert ze geen flikker of je ergens gelukkig van wordt of niet. Geld Geld Geld….

  Ik hoop dat die bureaus allemaal op de fles gaan er zit niks zinnigs bij. Het is werkverschaffing voor mutsen en nitwits zonder behoorlijke opleiding. Het is enkel een vlotte babbel en gladde verkooppraatjes. En koekjesfabrieken of strontscheppen. Fuck’m All!

Reacties zijn gesloten.