Varoufakis wil nieuwe EU-brede sociale beweging oprichten

De voormalige Griekse Minister van Financiën, Yanis Varoufakis, wil een nieuwe, EU-brede sociale beweging oprichten. Het doel van die beweging zou moeten zijn Europa te “democratiseren”. Varoufakis denkt dat het mogelijk is een derde weg te creëren, tussen de huidige ondemocratische Europese structuren en een illusoire terugkeer naar de natie-staat.

Varoufakis herhaalt nog eens zijn stelling dat de draconische voorwaarden die de Griekse regering door de geldschieters opgelegd werden primair tot doel hadden het Spaanse electoraat te intimideren en hen te tonen welke gevolgen een stem op het linkse Podemos zou hebben. Varoufakis roept Podemos op niet teveel concessies te doen, mocht de partij besluiten toe te treden tot de regering. Varouimages

Varoufakis was van januari tot juli 2015 Minister van Financiën. Daarna werd hij door Tsipras ontslagen, naar alle waarschijnlijkheid op aandrang van Dijsselbloem en consorten die een bloedhekel aan hem hadden én hebben. Na zijn ontslag keerde Varoufakis zich tegen de regering Tsipras die hij verweet gecapituleerd te zijn voor de chantage van EU, ECB en IMF.

Bron: ekathimerini.com