Uruguay legaliseert, VS dumpt war on drugs, maar wij hebben Ivo

Het was geen komkommernieuws, al kwam het middenin de zomer: op 31 juli stemde een meerderheid van het parlement van Uruguay vóór het regeringsplan om cannabis voor volwassenen te legaliseren. Als deze wetswijziging van kracht wordt zijn voortaan drie vormen van cannabisteelt wettelijk toegestaan: volwassen burgers mogen maximaal zes planten telen, coöperaties van maximaal 45 leden mogen tot 99 planten per jaar telen en de staat kan vergunningen afgeven aan bedrijven om op commerciële basis cannabis te telen, met de staat als enige afnemer. Via deze laatste constructie zullen apotheken worden bevoorraad. Gebruik van cannabis was al legaal in Uruguay (voc-nederland).

3 gedachten over “Uruguay legaliseert, VS dumpt war on drugs, maar wij hebben Ivo”

 1. Las laatst dat juist onder Obama de gelegaliseerde wiet teelt en verkoop voor medicinale doelen de laatste tijd met regelmaat invallen krijgt en boetes opgelegd krijgt .Wat meer wijst op het ondermijnen van de legalisatie wet .

 2. @1, dat komt door het dubbele aan wet-/ regelgeving in de USA. Op ‘Federaal niveau’ is het e.e.a. nog steeds verboden, en vanuit dat kader vinden die invallen (en meer) helaas plaats.

  Op dat stukje na, zit er een forse vooruitgang m.b.t. (het al dan niet medicinaal gebruiken van) Cannabis. Maar ja, dat zal veelal aan je voorbij gaan, aangezien je de MSM niet leest/ “vertrouwt”.

  Er zijn een aantal meer dan interessant te noemen ontwikkelingen gaande, zoals bijvoorbeeld: http://edition.cnn.com/2013/08/08/health/gupta-changed-mind-marijuana

  Sanjay Gupta is eerder voorgedragen als ‘Surgeon General of the United States’, onder ..jawel..Obama.
  [ https://en.wikipedia.org/wiki/Sanjay_Gupta ] . Eerder adviseur van Clinton. Een niet te onderschatten neurochirurch, zeg maar.

  Dat Obama POTUS is, staat verder nagenoeg los van die invallen die plaatsvinden.

  Overigens is http://www.alternet.org/drugs/five-reasons-why-week-was-historic-ending-americas-war-drugs-and-cruel-incarceration-policies?paging=off zeker leeswaardig, wil je een klein beetje overzicht hebben van de huidige toestand in de US.

  Althans, als je meer dan een paar zinnen (in het Engels) kunt bevatten…

  Alsook (meer ontopic) http://www.mo.be/artikel/industriele-hennep-profiteert-van-cannabiswet-uruguay voor de andere zijde van dat plantje en wat het legaliseren van in Urugay voor positief effect heeft.

  _

  Opstelten moet verder gewoon opzouten, die VVD idioot toont keer op keer aan dat hij ongeschikt is binnen z’n functie.

 3. @2 Heb deze sides even gelezen en moet zeggen dat vooral het tweede item een geheel andere blik geeft op hun werkwijze ,maar er is nog een weg te gaan .

Reacties zijn gesloten.