UKIP wil uitkeringen verhogen

Volgens de Telegraph komt Nigel Farage’s United Kingdom Independence Party (UKIP) binnenkort met een programma dat specifiek gericht is op teleurgestelde Labour-kiezers. Zo zou de partij werkloosheidsuitkeringen willen verhogen en de omstreden bedroomtax af willen schaffen. De partijtop zou van het imago dat ze conservatiever is dan de Tories af willen, mede omdat de partij recentelijk bij tussentijdse verkiezingen bijna een ‘zeker’ Labour district wist te veroveren.

De door de regering Cameron doorgevoerde bezuinigingen hebben met name in het relatief arme noorden van het land voor veel woede gezorgd. Veel traditionele Labour-kiezers zijn teleurgesteld door de halfslachtige reactie van Labour op die bezuinigingen. De partijtop van de UKIP hoopt met deze nieuwe strategie in te breken binnen de traditionele bolwerken van Labour.

Volgens bronnen binnen de UKIP is deze koerswijziging tot stand gekomen ondanks de bezwaren van het oude, conservatieve kader van de UKIP. Al eerder betitelde Farage het verkiezingsmanifest van de UKIP uit 2010 als ‘utter drivel’ .

Bron:  The Telegraph