Uitzetten die asielzoekers, regels of geen regels!

Het is toch werkelijk niet te geloven hoe de gezamenlijke diensten die belast zijn met de zware, doch veel voldoening gevende, taak van het terugschoppen van asielzoekers naar hun eigen land met olifantenpoten waar mogelijk regels en wetten vertrappen.

Na de werkelijk briljante administratieve afhandeling van de zaak Dolmatov, die daarmee tot een werkelijk alle problemen in één klap oplossende conclusie kwam – op een schijndebatje door staatssecretaris Teeven in de kamer te voeren na dan –  nu weer het volgende:

De Afghaanse asielzoeker Sharif Sahili had in 2008 al gewoon een  verblijfsvergunning, maar door een ‘administratieve fout’ kon hij deze niet ophalen bij de IND te Eindhoven. Vervolgens concludeert de IND op de haar eigen, voorspelbare neanderthalerachtig bureaucratische wijze dat de verblijfsvergunning niet is opgehaald, en of men dus – helaas pindakaas – weer even op wil rotten naar Afghanistan.

Ook de Dienst Terugkeer en Vertrek laat zich niet onbetuigd: deze gaat onverdroten voort met het schenden van afspraken die gemaakt worden waar het bijvoorbeeld gaat om het tijdig inlichten van de advocaat van uit te zetten vluchtelingen. Ook nu weer gebeurde dat in de zaak H.T.  uit Azerbeidjan, die dan ook netjes op het vliegtuig terug is gezet. Gedane zaken nemen geen keer, nietwaar? Opgeruimd staat netjes.

In ieder ander normaal beroep volgt er na dit soort wanprestaties degradatie of ontslag, en een onderzoeksprocedure, doch niet bij de met deportatie belaste uitzetkapo’s van de IND of DTV onder leiding van Fred Teeven, die vindt dat het allemaal perfect gaat.

2 gedachten over “Uitzetten die asielzoekers, regels of geen regels!”

  1. Een schrale troost: Teeven laat met zijn staat van dienst en bewezen mis-management volledig oninteressant te zijn voor het bedrijfsleven. Hoop ik toch…

  2. Laurent heeft het weer helemaal bij het rechte eind. Onvoorstelbaar – hoewel helaas normaal in dit NSB land – dat dat schorem eigenlijk gewoon een staat in een staat kan vormen…
    @1, Dat weet ik nog zo net niet: als het hier net zo ver komt als in Griekenland waar nu cocentratiekampen voor asielzoekers, homoseksuelen en mensen met schulden worden ingericht, acht ik het niet denkbeeldig dat er voor Schreibtischmörder Teeven er nog een grootse carriere in het verschiet ligt.
    http://scriptonitedaily.wordpress.com/2013/07/10/coming-here-soon-greece-imprisoning-poor-immigrants-and-lgbt-in-internment-camps/

Reacties zijn gesloten.