U zult integreren. Verzet is zinloos

Gisteren presteerde de PVV van Geert Wilders het om in de Tweede Kamer (opnieuw) te pleiten voor het sluiten van alle moskeeën en het verbieden van islam. Er was verontwaardiging onder andere kamerleden, maar daar bleef het bij. Voormalig importeur van niet toegelaten Oekraïense medicijnen en incasso interim Machiel de Graaf noemde dat de PVV Nederland wil ‘de-islamiseren’ en waarschuwde dat de islam zich ook via de baarmoeder van moslims verspreidt. Volksvertegenwoordiger De Graaf liet zich er verder niet over uit wat precies tegen dat laatste zou moeten worden ondernomen. Het is vast geen toeval dat in de jaren dertig ook zulke dingen werden gezegd. De nazi’s hadden het destijds over ‘ontjoding’, maar aangezien iedereen tijdens WO2 in het verzet zat en er geen misdaden tegen de menselijkheid in voormalig Oost-Indië plaatsvonden en Nederland geen belastingparadijs is, maar waar Sinterklaas een traditie is die alleen kan worden begrepen door zuivere Nederlanders, zijn zulke vergelijkingen taboe. Je mag in Nederland iedereen nazi noemen, behalve nazi’s.

En dan was er de ophef over een publicatie van het ministerie van buitenlandse zaken van Turkije. Die hadden het namelijk gewaagd Nederland te betichten van agressie, racisme en discriminatie in het integratiedebat, met referentie aan de steekproef waaruit zou blijken dat 90% van de Turkse jongeren aanhanger zou zijn van Islamitische Staat en dus radicaal, extremistisch en gevaarlijk zouden zijn. Asscher was kwaad en noemde het ongepast, Koenders nam afstand en ging in gesprek met zijn Turkse ambtscollega, er was uitgesproken verontwaardiging onder politici. Schandalig dat Turkije zich bemoeide met een binnenlandse aangelegenheid. Het was natuurlijk een prachtige gelegenheid voor pers en media om het vuur wat verder aan te wakkeren. Nu heeft Turkije ook niet bepaald een schone geschiedenis als het om discriminatie van minderheden gaat. Alles bij elkaar een prachtige gelegenheid voor een diplomatieke rel en veel, heel veel volkswoede met een enkele smeekbede om Turkije te bombarderen. En natuurlijk veel roddel en haatdragende opmerkingen over Turkse Nederlanders en andere allochtonen die zijn binnengelaten door levende baby’s verslindende communisten die dus tegen ons zijn.

Nu de volgens de peilingen al maanden de grootste eenmanspartij ooit met steeds luidere oproepen komt om de 800.000 Nederlandse moslims verregaand te discrimineren en criminaliseren is het eigenlijk vreemd dat Turkije zijn ambassadeur nog niet heeft teruggeroepen. De Verenigde Naties en het Europese Mensenrechtenhof trekken al regelmatig aan de bel, omdat Nederland de rechten van immigranten, asielzoekers, kinderen, vrouwen en andere minderheden regelmatig schendt of minacht. Als je een kleurtje hebt dan zijn je kansen op de arbeidsmarkt veel kleiner en is de kans groter dat je armer bent en sociale problemen hebt. Nu een deel van Nederland denkt dat zoiets genetisch bepaald is zullen die problemen vooralsnog niet opgelost worden. Integratie moet namelijk van twee kanten komen. Anders werkt het niet. Veel mensen denken dat integratie betekent dat vreemdelingen zich moeten aanpassen, waarvoor een canon is ontwikkeld waarvan de inhoud, laat staan de betekenis, grotendeels onbekend is bij inheemse Nederlanders. Goed gastheerschap staat ook niet heel erg hoog op hun lijstje; een gast is iemand die je kunt uitmelken en gelijkwaardige behandeling is slecht voor de economie. Veel gekleurde buitenlanders weten dan ook niet hoe snel ze weg kunnen komen als ze klaar zijn met hun studie of werkproject. Dat je als principieel ongewenste vreemdeling het gekkenhuis Nederland hebt overleefd is best een prestatie.

1 gedachte over “U zult integreren. Verzet is zinloos”

  1. Pingback: U zult integreren. Verzet is zinloos. | wltrrr

Reacties zijn gesloten.