Tweederde moskeeën slachtoffer agressie, politie doet weinig

Tweederde van de moskeën uit een onderzoek, uitgevoerd door Ineke van der Valk van de Universiteit van Amsterdam, blijkt last te hebben van islamkritiek in de vorm van ingegooide ruiten (65 procent), brandstichting of bekladding (beide ongeveer 30 procent) of een dood schaap of varken voor de deur.

Twee van de drie daders wordt niet gevonden. Verwonderlijk is dit niet, want in veel gevallen doet de politie namelijk gewoon niets, zo blijkt uit het onderzoek:

“Meldingen of aangiftes vaak uit op een teleurstelling”, vertelt Van der Valk. “In veel gevallen deed de politie niets of kwam ze pas na verloop van tijd in actie.(Trouw)

Nee, als je wilt dat de politie krachtig ingrijpt moet je met een het Koningshuis onwelgevallig bordje gaan zwaaien op Prinsjesdag of tegen Zwarte Piet demonstreren bij de intocht van Sinterklaas, zoals we hebben gezien. Wat ze verder uitvoeren behalve snelheidsbekeuringen uitdelen of wietplantages oprollen is niet geheel duidelijk. Peter R. de Vries moet ook al het werk voor ze opknappen in de zaak Els Borst, zo lijkt het.

4 gedachten over “Tweederde moskeeën slachtoffer agressie, politie doet weinig”

  1. Indien de politie ook de moskeeën in bescherming neemt is het einde zoek – dan zijn we zeker geen kasten maatschappij meer. Ongelofelijk, zeg.

  2. Waarom vernoemt mopperend Wildersland dit nooit? Ze zullen zich met al hun klieren van Marokkanen toch niet voor schamen!

Reacties zijn gesloten.