Trump kan afwijzing door generaal Mattis niet accepteren

Zojuist werd bekend dat Donald Trump al per 1 januari een waarnemend minister van defensie heeft gevonden, dus James Mattis zal niet tot eind februari aanblijven om zaken soepel af te kunnen handelen.

Het is volkomen duidelijk dat dit slechts gebeurt omdat Mattis geen enkel lovend woord voor Trump overhad in zijn ontslagbrief, en Trump het om te beginnen al niet kan accepteren dat iemand hèm afwijst. Er volgt dan altijd een actie die duidelijk zou moeten maken dat Trump die persoon al eerder afgewezen had. Zoals iemand op vrijdagavond in de kroeg probeert uit te leggen dat niet hij gedumpt werd door zijn vriendin, maar het eigenlijk zelf al langer niet meer zag zitten.

Ik denk dat Trumps kleutergekte een nieuw stadium bereikt heeft dat ook de meest cynische republikeinen achter het oor doet krabben.

Zelfs Lindsey Graham, die aanvankelijk zeer kritisch over Trump was, toen een opportunistische 180 -graden draai naar absoluut supporter maakte, is nu toch ook weer niet te spreken over Trumps beslissing Amerikaanse troepen terug te trekken uit Syrië.