Trump is een lafbek

Dat wisten we natuurlijk allang: zijn reacties op plotselinge bewegingen van adelaars en bezoekers van zijn propaganda-bijeenkomsten zijn in klassieke gifjes de wereld al meermaals overgegaan.

De SS brengt de Führer in veiligheid...
De SS brengt de Führer in veiligheid…

Nu maakt de dolleman van de Amerikaanse politiek het echter wel heel bont: een witte, republikeinse tegendemonstrant die op een Trump-rally een bord met de tekst “Republicans Against Trump” omhoog hield werd niet alleen hardhandig verwijderd uit de zaal, maar Trump vluchtte van het podium. “Het was een poging tot een aanslag op z’n leven!” aldus fanatieke fans van de buitenissige presidentskandidaat.

Austyn Crites, de 33-jarige demonstrant, gaf in een interview met The Guardian aan tegen de grond te zijn gewerkt door Trump supporters, waarbij hij geschopt, geslagen en verstikt zou zijn. Omdat een omstander bovendien riep dat Austyn een pistool zou hebben barstte er vervolgens paniek uit.

Austyn Crites, 33, uit Reno
Austyn Crites, 33, uit Reno

Trump werd door de Secret Service afgevoerd, en kwam pas weer terug op het podium nadat Crites uit de zaal verwijderd was.

In de alt-rechtse kringen van Trump supporters als InfoWars en Breitbart-fans werd de situatie al gauw opgeblazen tot ridicule proporties: zo zou de Democratische partij de man betaald hebben en zouden er directe banden tussen Crites en tijdelijke DNC-voorzitter Donna Brazile bestaan.

TPM meldt dat zowel Trumps zoon als een prominente campagnemedewerker een tweet retweetten waarin werd gesproken over een ‘assassination.’

Allemaal volstrekte flauwekul natuurlijk, maar alweer een voorbeeld van de feitenloze werkelijkheid waarin deze politieke stroming zich het beste in voelt.