The Independent: Corbyn bereidt “zuiveringen” tegen rechts voor

De hetze in de laflinkse centrumlinkse media tegen Jeremy Corbyn begint inmiddels hilarische vormen aan te nemen. Vandaag zorgde The Independent voor een nieuw hoogte/dieptepunt door Corbyn ervan te beschuldigen zuiveringen (purges) tegen rechtse partijmedewerkers voor te bereiden. Veel tijdelijke contracten van partijmedewerkers lopen kort na de interne partijverkiezingen af en rechtse medewerkers zijn bang dat zij bij verkiezing van Corbyn hun baan kwijtraken. prop.index

De term ‘zuiveringen’ roept uiteraard associaties op met Stalin, wiens zuivering van het leger, de inlichtingendiensten en de communistische partij zélf gedurende de jaren ’30 van de vorige eeuw, bekend kwam te staan als De Grote Zuivering (The Great Purge) of de Grote Terreur (The Great Terror). Zonder hem openlijk met Stalin te vergelijken, weet The Independent hier wél de link te leggen tussen Corbyn en Stalin.

Het is slechts de laatste episode in één van de smerigste lastercampagnes die Engeland na de Tweede Wereldoorlog heeft gekend. Sinds Corbyn tot ieders verbazing aan de leiding gaat in de polls verkeert laflinks centrumlinks in een permanente staat van paniek. Corbyn domineert het debat volledig en trekt overal waar hij verschijnt volle zalen. Om te voorkomen dat een authentieke linkse kandidaat partijleider wordt, zijn blijkbaar alle middelen geoorloofd.

De pogingen van de Blairites (rechts binnen Labour) het tij te keren, lijken overigens averechts te werken. Na de aanval van Tony Blair op Corbyn steeg de steun voor de linkse kandidaat aanmerkelijk.

Bron: The Independent