Tenminste 22 doden bij aanslag ISIS op Universiteit van Kaboel

Bij een aanslag van ISIS op de Universiteit van Kaboel zijn tenminste 22 mensen om het leven gekomen, voor het merendeel studenten.

Tegen 11.00 uur (regionale tijd) bracht een terrorist een bomgordel tot ontploffing op de campus van de universiteit. Meteen daarna openden twee schutters het vuur op de studenten. Het duurde twee uur voordat de belaagde studenten en docenten ontzet konden worden. Al bij al valt het aantal slachtoffers dus nog mee ook. Veel studenten wisten zich in veiligheid te brengen door over de muren te klauteren:

De aanslag vond plaats even voordat op de universiteit een Iraanse boekenbeurs geopend zou worden, wat waarschijnlijk geen toeval is. Een half uurtje later en diverse Iraanse functionarissen zouden aanwezig zijn geweest. ISIS haat weliswaar iedereen die er afwijkende opvattingen op na houdt, maar koestert bovenal een diepe afkeer van sjiieten. Bij een zelfmoordaanslag van ISIS op een school in een sjiitische wijk in Kaboel kwamen recentelijk  25 mensen om het leven.

Uitgelichte afbeelding: By Danial – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52951801