Teevengate, the sequel

Voor de ZOVEELSTE keer moet Fred Teeven aan de tand gevoeld worden over een dubieuze kwestie met betrekking tot het asiel-, immigratie en uitzettingsbeleid.

Deze keer betreft het een kwestie die een jaar geleden al aangekaart werd op de site Deportatieverzet en wat ook door Krapuul opgepakt werd, maar blijkbaar telt het pas als een van de Main Stream Media het ook eindelijk eens opmerkt, in dit geval Zembla, en zijn er Kamervragen gesteld. Nou ja, beter laat dan nooit.

Het betreft de kwestie van de uitzettingspapieren, de zogenaamde ‘laissez-passer’ bewijzen die door een niet-bestaand Guinees consulaat te Brussel door een niet-bestaande consul zouden zijn uitgegeven. Ik ben vooral benieuwd of duidelijk wordt waar en door wie die vervalsingen gemaakt zijn. Corrupte Guinese ambtenaren, of misschien door de Dienst Terugkeer en Vertrek zelf?

Deze kwestie was al eerder kort aan de orde gekomen, maar werd eens even een flink aantal weken doorgeschoven. Teeven had destijds namelijk alweer moeten verklaren waarom er nu weer een Armeense asielzoeker zelfmoord had gepleegd en om nu gelijk ook een uitermate kwalijke kwestie met betrekking tot vervalste uitzettingspapieren te moeten uitleggen, dat vond men wellicht zielig voor deze toch zo gevoelige en kwetsbare man.

Het valt mij op hoe regelmatig sommige hete aardappelen gevoeglijk een hele tijd vooruit worden geschoven, zodat iedereen het hopelijk weer een beetje vergeet. Zo zou het mij niet verbazen als er ergens midden in de zomervakantie een berichtje van het OM komt dat Wilders niet vervolgd gaat worden voor zijn “Minder Marokkanen” uitspraak. Als net iedereen op vakantie is, en een deel van de Marokkanen veilig in Marokko zit, teneinde een volksoproer te voorkomen. En wat in godsnaam is men bijvoorbeeld aan het doen in de zaak Van Rey? Als ik als gewone burger een misdrijf bega ben ik volgens mij binnen twee maanden geknipt en geschoren.

Hoe dan ook, ik was deze vervalsingskwestie nog niet vergeten, en met genoegen vestig ik er nog eens de aandacht op.

Dus allemaal kijken morgen om half vijf, hoe Teeven zich hier weer uit gaat lullen. Waarschijnlijk middels zijn gebruikelijke cocktail van procedureel coma-ouwehoeren en structureel afschuiven van verantwoordelijkheden. En ook al lult hij zich er niet uit, dan nog zal de PvdA bij monde van Marit Maij of Jeroen Recourt na ampele overweging en met diep-betrokken gezichtsuitdrukking uiteindelijk verklaren dat er geen en-ke-le reden bestaat ook maar énigszins aan de bovendien al nooit ter discussie gestaand hebbende integriteit van de staatssecretaris te twijfelen.

Fred Teeven, die immers slechts betrokken is geweest bij de IRT-affaire, de deal met Cees H. (vráág het hem nou gewoon, Opstelten!), de zaak Van Rey, het rolodex-onderzoek naar o.a. Joris Demmink, en onder wiens humane bewind inmiddels twee asielzoekers zelfmoord hebben gepleegd. En die op onverklaarbare wijze steeds blauwe ogen oploopt, maar dit terzijde.

Op zichzelf is het wel weer tijd voor een kabinetscrisis; dan kan de VVD de campagne weer drie maanden uitstellen, Rutte zichzelf opladen in de sloep met Jort Kelder, om daarna even twee weken volle kracht vooruit in liegmodus te kunnen gaan en hoppa.

8 gedachten over “Teevengate, the sequel”

 1. Wat betreft Teeven is het een herhaling van zetten, een sequel inderdaad.

  Met betrekking tot een kabinetscrisis is het wachten totdat Wilders zozeer met het Front National (Le Pen) wordt geassocieerd dat hij daardoor stemmen verliest en het CDA opkrabbelt. Dan kan een leuk rechts kabinet van VVD+CDA+D66 worden geformeerd. Nu staan de drie partijen volgens De Hond – met een flinke korrel zout dus – op 69 zetels. Eventueel kan de CU er nog bij.

 2. @Tijlvandam, misschien dat het poppetje Schreibtischmörder Teeven ooit nog wel een keer geloosd dan wel geofferd wordt uit politieke motieven. Maar dan is het probleem niet opgelost. Dat zit hem namelijk in het door en door misdadige systeem dat is opgetuigd waarin talloze bureaucraten en beleidsmakers zonder enig geweten en volkomen schaamteloos hun mensen verachtende praktijken uitoefenen. Schreibtischmörder Teeven moet weg. Natuurlijk. Maar ook de IND en de DT&V moeten ontmanteld worden. En dan is er nog het feit dat in ieder geval de VVD in niets maar dan ook echt niets fundamenteel te onderscheiden is van de partij van de ‘minder, minder, minder’ scanderende wanna be massamoordenaars en etnisch zuiveraars….
  Terwijl ik ook bij v.w.b. het CDA niet van dat fundamentele onderscheid zeker ben gezien de ontiegelijk ranzige types die daar rondlopen.

 3. @Tijl: wat dat betreft is de PVV inderdaad nuttig mbt de splitsing op rechts, als je er maar vanuit kon gaan dat niemand ooit me ze samen zouden werken. Maar wie weet gaan ze wel een draai naar zo’n semi-fatsoenlijke ultrarechtse partij maken à la NV-A, en dan mag het ineens weer wel natuurlijk.

 4. Tja, moeilijke vragen – misschien is het beter dat we deze pijnlijke problematiek steeds paar weken verder voor ons schuiven en in de tussentijd steeds videotapes met eerder uitspraken van Teeven blijven kijken omdat het sowieso niets uit maakt.

  Omdat, wie is er nu op waarheidsbevinding uit in onze Tweede Kamer. Wie?

  (Overigens, komen de salarissen weer op tijd?)

 5. Wat die Maij en Recourt betreft: mijn vader zei altijd als je onrecht kunt bestrijden of tegenhouden en je laat dat na, deug je nog minder dan de daders van dat onrecht zelf. Ik moet vaak denken aan die uitspraak…

 6. Oh, ik zie dat ze ervoor gekozen hebben een of ander gortdroog debat in de 1e Kamer uit te zenden bij Politiek24…

 7. Ik hoor nu trouwens op twitter van Linda Voortman dat de zaak van de vervalste papieren pas op 2 juli aan de orde gaat komen.

 8. Pingback: Gratie | Krapuul

Reacties zijn gesloten.