Teeven weer op de vingers getikt

Vandaag was het weer eens zo ver: Nederland, in casu verantwoordelijk staatssecretaris Fred Teeven, werd op de vingers getikt. Ditmaal werd er getikt door het Europees Comité voor Sociale Rechten in Straatsburg, maar het gebeurt zo vaak dat je je weleens afvraagt of die vingers van Teeven zo onderhand niet compleet verbrijzeld zijn. Maar blijkbaar valt er nog steeds iets te tikken zonder dat Teeven een krimp geeft. Ook deze maal is hij weer niet van plan zich iets aan te trekken van het getik op zijn vingers.

Ik vraag me weleens af als ik weer zo’n krantenkop zie die melding maakt van getik op de vingers van Teeven: is het nou echt zo erg of verbeeld ik het me? Maar, beste mensen, het is helaas echt zo erg. Het is zowat niet bij te houden. Vandaar dat ik maar eens een overzichtje heb gemaakt van de keren dat Fred Teeven de laatste jaren op de vingers is getikt, in het ongelijk is gesteld door een rechter of anderszins onder vuur kwam te liggen. Mind you, het is geen compleet overzicht. Verre van dat. In het overzicht staan wat dingen die ik in een halfuurtje tijd met wat Googelen boven water kreeg. Meer weten? Google op ‘Teeven op de vingers getikt’.

November 2014: Nederland op de vingers getikt inzake opvang uitgeprocedeerde asielzoekers. Verantwoordelijk staatssecretaris: Fred Teeven.

Oktober 2014: harde beschuldigingen aan Teeven in boek van misdaadjournalist Wim van der Pol. Er wordt gesproken over meineed, corruptie en verboden deals met criminelen.

September 2014: Haagse rechtbank tikt Fred Teeven op de vingers inzake gratieverzoek levenslang gestrafte Loi Wah C.

Juli 2014: Haagse rechtbank tikt Fred Teeven op de vingers inzake kinderpardon.

Juni 2014: Haagse rechtbank stelt Teeven in ongelijk inzake nieuw detentieregime (o.m. minder uren buiten cel).

Mei 2014: Teeven op de vingers getikt door Raad van Europa inzake asielbeleid (2e keer binnen een halfjaar).

Maart 2014: Teeven onder vuur vanwege omstreden deal met Cees H. in zijn functie als officier van justitie. De bonnetjes zijn nog altijd zoek.

December 2013: Teeven in het ongelijk gesteld door beroepscommissie van de Raad van Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming inzake proefverlof Volkert van der G.

November 2013: Raad van Europa tikt Teeven op de vingers inzake uitgeprocedeerde asielzoekers.

April 2013: Teeven onder vuur na keihard rapport Inspectie Veiligheid en Justitie inzake dood van de Rus Dolmatov.

Maart 2013: Teeven opnieuw onder vuur vanwege uitzetten Somaliërs.

Februari 2013: Ombudsman uit zware kritiek op Ministerie van Justitie: ‘valt nauwelijks mee samen te werken’.

November 2012: Raad van State tikt Teeven op de vingers inzake terugsturen asielzoekers vanwege hun geloof met aanwijzing terughoudender te zijn met het belijden daarvan.

November 2012: Nederland op de vingers getikt door Europese Hof voor de Rechten van de Mens inzake journalistiek verschoningsrecht. Verantwoordelijk staatssecretaris: Teeven.

Oktober 2012: Teeven op de vingers getikt door strafrechter inzake uitspraak ‘inbrekersrisico’.

Juli 2012: Raad van State verbiedt uitzetting Somaliërs, verantwoordelijk staatssecretaris: Teeven.

September 2011: In Human Rights Watch-rapport wordt Nederland op de vingers getikt inzake rechten transgenders (verantwoordelijk staatssecretaris: Teeven).

Maart 2011: Teeven op de vingers getikt door Raad voor de Rechtspraak inzake napraten PowNews.

November 2010: Gerechtshof tikt Teeven op de vingers inzake Wet Kraken en Leegstand.

En nog steeds kleeft de man aan het pluche als uitgespuwde kauwgom aan een stoeptegel en vindt de Kamer het prima dat hij doorgaat met blunderen en op zijn vingers getikt worden.