Teeven bijt in het stof (Eindelijk)

Volgens diverse media heeft de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) besloten om Volkert van der G. gewoon met proefverlof te laten gaan.

De poging van Teeven om hem in de cel te houden is afgeketst en dat is maar goed ook.

Nu kan er natuurlijk gedebatteerd worden over het recht in Nederland, en of straffen al dan niet gepast zijn, maar hier heeft de RSJ toepassing toch een belangrijk signaal gegeven. Het terugfluiten van een politicus die zijn macht probeert te misbruiken en op persoonlijke titel rechterlijke beslissingen verandert.

Was wat de heer Van der G. gedaan heeft goed ? Nee, zeer zeker niet. Heeft hij straf gekregen? Ja. En zoals in Nederland het recht voor iedereen gelijk zou moeten zijn, dat wil zeggen dat gevangenen op proefverlof mogen vlak voor hun uiteindelijke vrijlating, is er dus niets mis met het vrijlaten van deze gevangene.

Dat het hoi polloi daar niet mee kan omgaan, rechters links noemt en de man zelf graag aan de hoogste boom zou hangen doet niets af aan het feit dat in dit geval de beslissing definitief en in mijn ogen geheel terecht is. Een overwinning voor het recht zoals dit is vastgelegd in de Wet.

Dat Teeven deze man in de gevangenis wilde houden is één ding, dat willen wel meer mensen. Dat hij rechterlijke uitspraken naast zich neerlegt en meent zelf te mogen beslissen alsmede misbruik te maken van zijn macht zou voor mij voldoende reden zijn hem direct uit de politiek te zetten wegens machtsmisbruik.

Meer over deze zaak is hier te lezen.

11 gedachten over “Teeven bijt in het stof (Eindelijk)”

 1. Het is inderdaad niet aan de politiek om te besluiten of iemand in de gevangenis moet, voor hoe lang en waarom. Daarvoor hebben we in Nederland de rechtelijke macht. Wel vind ik dat de veroordeelde moet samenwerken met de reclassering en een zeker berouw over zijn daden is ook niet slecht.
  Maar het gaat toch zo goed met de mensenrechten in Nederland? http://nos.nl/artikel/584876-mensenrechten-het-gaat-goed-in-nl.html
  De lynchmob om Van der G. http://nos.nl/artikel/584935-pvv-verlof-van-der-graaf-schande.html en de zeer dubieuze houding van het OM in de zaak Rishi spreken echter andere taal …

 2. Ah, maar ik begrijp nu dat Teeven erop gaat spelen dat hij de veiligheid niet zal kunnen garanderen, en dat dan het proefverlof helaas niet door kan gaan.

 3. Ook na het proefverlof zal Volkert nooit meer veilig in openbare Nederlandse gelegenheden
  kunnen verkeren. Hij zal nog vaak terug verlangen naar de gevangenis.

 4. Fred Teeven? De Duce van justitie! Mark Rutte? Wie voor de duivel is Mark Rutte? De trekpop van de neo-nazistische kapitalisten!

 5. @ reinejragolo :

  Degene die de heer van der G. iets aandoet kan zelf ook zeer lang de gevangenis in.

  Dan kan die persoon of kunnen die personen wel een held gevonden worden door het onderbuik gevoel hebbende primair reagerende nogal domme en onnadenkende deel van de Nederlandse bevolking dat wat mij betreft direct hun stemrecht afgenomen mag worden en die wat mij betreft ook direct preventief gesteriliseerd zouden mogen worden, maar dat neemt niet weg dat iedere gewelddadidge actie tegen iemand die zijn straf heeft uitgezeten volgens de wettelijke regels zoals die nu bestaan, bestraft dient te worden.

  De Wet is de Wet, en die geldt voor iedereen in gelijke mate.

 6. Feit is echter nog steeds dat deze Staatssecretaris meent het recht te hebben beslissingen van de rechter naast zich neer te mogen leggen en gewoon te doen wat hem zelf goeddunkt. Maar dáár horen we de Tweede Kamer niet over.

 7. Bef Teeven is bang voor “ongeluk” Volkert v/d G. Idioot Teeven maakt het nu wel heel donkerbruin! Is dit een uitnodiging aan stompzinnig rechts Nederland om maar even los te gaan zodat deze onderknuppel van justitie kan zeggen “ik heb ervoor gewaarschuwd”? Is Teeven nu in alle openheid bezig met bouwen aan de nazi heilstaat? Keren de tijden van misdaden tegen linkse mensen nu ook weer terug? Ik heb niets met Volkert v/d G. maar we hebben een rechtstaat of we hebben die niet! Bij uitspraken van deze donkerbruine volksmenner krijg ik het gevoel dat wij niet ver meer afzitten van de Landwehrkanaal misdaden! Voor wie niet weet wat dat is, lees de geschiedenis van Rosa Luxemburg, Karl Liebknegt en de Spartacus beweging!

 8. Het is wettelijk zo dat omdat de heer van der G. niet meewerkte aan het recidive-voorkomings-programma, hij gewoon zijn hele straf zou moeten uitzitten en niet 6 jaar eerder zou hoeven worden vrijgelaten (2/3 straf uitgezeten).

  Maar dan nu het echte punt. Teeven zegt dat deze man voor zijn eigen veiligheid wordt vastgehouden, omdat ie bang is voor een “ongeluk”.

  Dit is precies de definitie van Schutzhaft, zij het dat in dit geval de heer van der G natuurlijk veroordeeld is, dus dat er wel een rechtzaak is geweest en er ook recht gesproken is.

  Nazi Germany
  Buchenwald survivors, placed in concentration camps to “protect” them from the wrath of the general public

  In Nazi Germany, the German equivalent term, ‘Schutzhaft’, was used as a euphemism for the extra- or para-legal rounding-up of political opponents and especially Jews, sometimes officially defended as being necessary to protect them from the ‘righteous’ wrath of the German population.

 9. Let wel ! Hiermee wil ik geenszins suggereren dat de heer van der G. ook maar iets te maken zou hebben met de slachtoffers van het Nazisme !

  De heer van der G. is een moordenaar en is dan ook terecht veroordeeld.

  Ik wil alleen even verduidelijken dat het principe van iemand (zonder proces of na een veroordeling) vasthouden omdat hij zogenaamd met de “Wraak van het Volk” te maken kan krijgen verdomde dicht in de buurt komt van het principe Schutzhaft.

 10. Pim was de mytische held van het volk. Hij trok van leer tegen de gevesigde orde en zijn raadselachtige aanpak werkte aanstekelijk voor diegenen die geen band had met de heldere aanpak van de liberale VVD-D66-groenlinks-club.
  en dan komt Volkert die doodt maar niet praat. Dat maakt het volk onzeker.
  Aangezien er nog geen sterke mythbuster is opgestaan zal Pim voorlopig de volksheilige blijven. En eerdaags komt de moordenaar, die geen schuld heeft bekend, vrij.

 11. Van der G is een moordernaar en wat er met hem gebeurd is ook voor zijn rekening. Actie is reactie. Maar moord op moord… ik doe het in ieder geval niet want ik wil leven. Ik walg ervan.

  Alleen wel frapant dat nadat Pim Fortuyn vermoord was dat zijn partij de LPF …. Zijn we treurig dat die partij implodeerden voor het oog van het volk ? Dus de LPF was Pim en Pim was LPF verder niets.

  Ja kan net als Breivik ook 77 onschuldige kinderen doden van een bepaalde politieke stroming… ipv dat je de kopstukken neerknalt in de hoop dat de boel implodeerd.

  Ik walg van beide moordenaars. Alleen een groot aantal PVVers vinden Breivik een held en dat is het verschil en dat is verontrustend. Ze zien niet in dat ze daarmee op een lijn staan met diegene die ze haten.

Reacties zijn gesloten.