Te oud om vervolgd te worden. Nee nou wordt ie mooi…..

Der Spiegel in Duitsland kwam met het artikel dat de bejaarde SS’ers die onder andere Auschwitz bewaakt hebben niet meer vervolgd kunnen worden aangezien ze het proces niet aan zouden kunnen.

De krant van Bruin Nederland nam het artikel over.

De heren waren in hun jonge jaren gezond genoeg om aan de grootste volkerenmoord in onze geschiedenis mee te doen, dus mijns inziens zijn ze nu nog steeds gezond genoeg om in een rechtszaal zich te komen verantwoorden. Net als Demjanjuk mogen ze wat mij betreft in een ziekenhuisbed de zaal ingerold worden.

Onmenselijk?

Niet zó onmenselijk als de zaken waar de kampgevangenen aan blootgesteld waren.

4 gedachten over “Te oud om vervolgd te worden. Nee nou wordt ie mooi…..”

  1. Exact, JJB. Rol ze de rechtszaal maar in. Tot en met de laatste kampbeul aan toe.

  2. Tegenover misdadigers tegen de menselijkheid menselijkheid betrachten is op zich niet een slecht idee.

  3. Menselijkheid betrachten tegenover misdadigers tegen de menselijkheid wil nog niet zeggen dat die misdadigers niet vervolgd zouden moeten worden. Ik vind dat zolang ze ook maar enigszins in staat zijn deel te nemen aan hun proces, ze terecht moeten staan. Maar er kan een moment komen dat ze dat niet meer zijn. Dan is het niet meer zinvol nog een proces te voeren en ze mogelijk te veroordelen. Menselijkheid betrachten is namelijk ook een hele krachtige boodschap aan de wereld dat oorlogsmisdaden volstrekt onacceptabel zijn. Het gaat namelijk niet alleen om daders straffen.

  4. Bij verstek is inderdaad wel een goede mogelijkheid. Medelijden met die lui is so wie so ongepast en is trouwens iets heel anders dan menselijkheid tonen.

Reacties zijn gesloten.