Syrische luchtmacht richt slachting aan onder burgers

Bij bombardementen op twee drukke markten in steden in het gouvernement Idlib in het noordwesten van Syrië zijn gisteren zeker 50 mensen om het leven gekomen. Het is niet duidelijk of de aanvallen werden uitgevoerd door Syrische of door Russische vliegtuigen.

Volgens getuigen vuurde een vliegtuig raketten af op een drukbezochte markt in Ma’arrat al-Numan. Een van de getuigen verklaarde dat de straat na afloop bezaaid was met verbrande lichamen en mensen, waaronder kinderen, wier armen en benen waren afgerukt. 260px-MaaratNuman_east

Het bombardement toont voor de zoveelste keer aan dat Assad en zijn trouwe bondgenoot Poetin opzettelijk burgers als doelwit kiezen. In het verleden waren vooral ziekenhuizen een geliefd doelwit van de Syrische/Russische luchtmacht.

Het bombardement op de markt in Ma’arrat al-Numan is extra cynisch omdat de bewoners van de stad eerder dit jaar het Syrische filiaal van Al Qaeda, Jabhath al-Nusra, dwongen zich terug te trekken uit de regio.

Het oppositionele Higher Negotiations Committee (HNC) heeft gezegd de vredesbesprekingen in Genéve te zullen verlaten. Volgens een woordvoerder hebben die besprekingen geen enkele zin zolang Assad doorgaat met het bombarderen van de rebellen.


Bron: Al Jazeera