Steeds meer CDA-kiezers keren zich tegen samenwerking met Baudet

Baudet’s boreale geleuter doet FVD geen goed. In de nieuwe peiling van EenVandaag/Ipsos verliest de partij een kwart van haar virtuele zetels. FVD komt uit op 9. De PVV, inmiddels weer de eerste fascistische partij van het land, wint er 2 en komt uit op 18. 


Ook het zicht op landelijke samenwerking met het CDA lijkt voor Baudet stilletjes achter de horizon te verdwijnen. De meeste CDA-kiezers (57 procent) vinden het niet acceptabel als het CDA samen gaat werken met FVD. Slechts 29 % heeft daar geen moeite mee. In februari gaf slechts 41% van de CDA-kiezers aan niks te zien in samenwerking met FVD. Een kleine meerderheid van 52% zag samenwerking toen nog wél zitten.

Uit een peiling van Ipsos onder CDA-kiezers blijkt dat Hugo de Jonge de met afstand meest populaire kandidaat is: 47% van de kiezers schaart zich achter hem. Voor Omtzigt heeft men veel respect, maar de meeste kiezers vinden hem ongeschikt als lijsttrekker. Desondanks kan hij rekenen op 34%. Mona Keijzer – 15% – en Van Helvert lijken bezig met een kansloze missie. De knetterrechtse Van Helvert komt niet verder dan 0(nul)%.
Uitgelichte afbeelding: Door European People’s Party – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:EPP_Summit,_20_June_2019_(48097642061).jpg, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=88274371