SP-rapport laat zien dat dwangarbeid oprukt

Wat er staat in het recente SP-onderzoek “De bijstandsgerechtigde aan het woord”, was voor een deel allang bekend. Werklozenbelangenorganisaties maken al jaren duidelijk en ook andere onderzoeken tonen steeds opnieuw aan hoe beroerd de positie van werklozen is. Maar het SP-rapport, dat is gebaseerd op een van april tot juli gehouden enquête onder zeventienhonderd bijstandsgerechtigden, bevat ook nieuwe bevindingen. Het toch wel schokkende rapport geeft waarschijnlijk een vrij getrouw beeld van de ervaringen van honderdduizenden bijstandsgerechtigden. Bijstandsgerechtigden worden door de rest van de maatschappij vaak met de nek aangekeken. De uitkering is te laag om van rond te komen. Bijna de helft van de werklozen is ziek of arbeidsongeschikt, terwijl Sociale Zaken daar weinig of geen rekening mee houdt. Werklozen zijn onvoldoende op de hoogte van mogelijke aanvullende inkomensmogelijkheden en worden daar ook niet over voorgelicht, want dat zou de gemeenten teveel geld gaan kosten. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

5 gedachten over “SP-rapport laat zien dat dwangarbeid oprukt”

 1. Dat artikel klopt helemaal. Uit de idee dat iemand die bijstand geniet wat terug mag doen voor de samenleving heeft onze Reichs Arbeits Dienst besloten om hen gedwongen tewerk te stellen. Dit werd overigens in de 19e eeuw ook al gedaan in bijvoorbeel de Veenkoloniën. Het valt me nog mee dat er nog geen Organization Todt in het leven is geroepen om werklozen in te zetten bij de aanleg van publieke werken.

  Men vergeet schijnbaar dat de bijstanduitkering een sociale verzekering is waarvoor ook de bijstandgerechtigde belasting betaalt. Een groot deel van de uitkering vloeit namelijk terug in de staatskas. En mensen die vanuit de WW in de bijstand terechtkomen hebben veelal al jarenlang premies betaald voor deze sociale verzekeringen.

  Maar zo ziet de Maatschappij dat niet. (althans, het plebs ziet dat niet zo) die denken meteen aan luie werkschuwe linkse mensen. Welnu, dat is niet zo. De meeste mensen in de bijstand willen daar uit, en liefst zo snel mogelijk. Ze wensen alleen niet gedwongen te werk te worden gesteld.

  Overigens is ook de reïntegratie een hel op aarde. Het UWV betaalt miljarden aan schimmige reïntegratiebedrijven die, en dan spreek ik uit eigen ervaring, reïntegratieconsulenten in dienst hebben met minder dan een HBO opleiding die dan Universitair geschoolden gaan lopen voorhouden dat werken in de plantsoenendienst nog niet eens zo gek is.

  Erg leuk wanneer die hoog opgeleiden dan afgewezen worden bij sollicitaties, bijvoorbeeld bij de luggage handling op Schiphol, met als reden : Te hoog opgeleid.

  Tijd voor een radicale verandering. Maar helaas zijn de meeste Nederlanders daar te slap voor. Die zitten liever op hun krent in de zuurverdiende tuin dan te gaan demonstreren of op de barricades te staan. Dat was tijdens de kruisraketten periode wel anders.

  Niet dat dat uitmaakte aangezien de Amerikaanse Kernwapens er gewoon kwamen en nog steeds zijn.

  Slaap lekker door Nederland zou ik zeggen.

 2. http://www.nujij.nl/politiek/vvd-amsterdammers-in-de-bijstand-moeten-massaal.24368327.lynkx

  Overal komt dat werkschuwe rechtse tuig tevoorschijn om andere mensen te laten werken voor hen. Zogenaamd “vrijwillig” of voor een appel en een ei. Zij willen weer eens andere mensen het vuile werk laten opknappen. ongelovelijk!!! hoe jan met de petten (m/v) opkomen voor VVD ideetjes en daarmee zichzelf in de voeten schiet.

  VVDers huren forum trollen in. Dat kan niet anders.

 3. @1:

  Dat UWV gaf zo’n drie miljard uit aan ICT en de website het doet het nog steeds niet goed.

  3000.000.000. ( toch??)

  Zoek maar op: uwv ict falend.

 4. Een van de PVDA kamer leden verkondigde deze week dat het Nederlandse bedrijf dat zijn arbeid heeft verplaatst naar lage lonen landen ,dit maar terug moest halen .En dat hier de lonen dan ook maar verlaagd moesten worden .Dit past dus aardig in het straatje om trend slavenarbeid of werken tegen salarissen op bijstand niveau .Deze PVDA bobo vergeet dat die bedrijven dit doen indien zij dus terug keren een groot deel van de bevolking daar in armoede achter laten ,maar dat schijnt hem niet te deren .

Reacties zijn gesloten.