Snoop Dogg opgepakt in Zweden

https://www.youtube.com/watch?v=1KbKH4A7VFY

Onze favoriete nog in levende zijnde rapper, Snoop Dogg, is in Zweden aangehouden op verdenking van overmatige consumptie van marihuana. Afgelopen zaterdag hield de politie Snoop Dogg aan toen hij zich per auto door het Zweedse landschap bewoog en daarbij opvallend rijgedrag vertoonde. Snoop moest een plasje doen, waarbij geen verdachte substantie in zijn urine werd aangetroffen.

Snoop heeft nooit een geheim gemaakt van zijn liefde voor exotische kruiden, een liefde die hij deelt met zijn vriend Willie Nelson. Volgens Snoop zelf is er méér aan de hand, hij denkt het slachtoffer te zijn van racial profiling door de Zweedse politie, iets wat wij bepaald niet uitsluiten.  Een woedende Snoop heeft inmiddels verklaard dat de Zweden wat hem betreft verder collectief dood kunnen vallen.

Het is niet de eerste keer dat Snoop in aanvaring komt met de Scandinavische autoriteiten. In juli 2012 werd Snoop Noorwegen uitgezet wegens het in bezit hebben van 8 gram marihuana. In Australië hebben ze meer respect voor de blowende rapper. Toen Snoop in januari 2014 in een hotel in Melbourne het brandalarm af deed gaan, werd de reden – enorme rookwolken in Snoop’s kamer – door de Australische brandweer met de mantel der liefde bedekt.