Slavenarbeid in Nederland bestaat

VVD kamerbreedNee, niet alleen voor mensen die klagen omdat ze het zo slecht hebben en dat eigenlijk niet hebben. Niet de mensen die eigenlijk te lui zijn om te werken, zie je hier. We hebben het hier over echte slavenarbeid, in Nederland.

Een 13-jarig meisje uit India wordt contractueel ‘uitgeleend’ aan een eveneens Indiaas echtpaar in Nederland, om in het huishouden te werken en op de kinderen te passen. En passant zou ze ook naar school mogen, wat niet gebeurde. Het meisje maakt vele jaren met weken van 80 uur en krijgt niks, nada uitbetaald. Ook geen vakantiedagen.

Het meisje is ouder geworden en heeft er genoeg van, ze daagt haar uitbuiters voor de rechter en krijgt gelijk.

Waarom heb ik daar niets over in de kranten gelezen? Niet belangrijk genoeg? Als er nu één vrouw mee naar buiten komt, zijn er vast meer mensen die in zo’n situatie zitten. Waarom zijn er nog geen Kamervragen over gesteld? Of hebben alle rijken stiekem wat van die slaafjes in hun berging/kelder/zolder?

2 gedachten over “Slavenarbeid in Nederland bestaat”

  1. Ik weet niet om dit specifieke geval gaat maar ik heb in dec. een nieuwsitem gezien over een vrouw die nota bene door een ambassadeur in dienst was genomen onder dezelfde omstandigheden als hierboven omschreven!!! Ook haar kinderen die over waren gekomen werden door het ambassade personeel uitgebuit, anders gezegd, kregen geen geld voor hun werkzaamheden en moesten lange dagen maken.

  2. Dit is helemaal niets nieuws, de Au-Pair wereld zit vol van deze schrijnende gevallen. Meisjes die keihard en vele uren moeten werken voor een schijntje (als ze al betaald krijgen). Klagen heeft geen zin, want dan worden ze bij het au-pair bureau eruit gegooid en zitten ze terug thuis in armoede en ellende.

    Het is een feit dat al jaren aan de gang is, niet alleen in Nederland maar de hele westerse wereld. En wat te denken van de champignon-teelt…. Ook daar hebben we dezelfde fijne mentaliteit bij sommige kwekers, was nog een fijne aflevering van Keuringsdienst van Waarde (geloof ik) over gemaakt…

    Maar de au-pair wereld, duik daar een in zou ik zeggen. Dat is pas een beerput van slavernij en uitbuiting!

Reacties zijn gesloten.