Sjoemel mee met de losers van de partij voor corruptie

Verloren is hun politieke spel. Ivo Opstelten en Fred Teeven zijn bewindslieden af. Hun voorhoedeposten in de partij voor corruptie aka VVD zijn finito.

Terecht heeft de partij voor corruptie haar naam verdiend. In de onvolprezen rubriek Corrupte VVD’er du jour was het aantal gevallen van gevallen VVD’ers wegens fraude nauwelijks bij te houden. Mark Verheijen, Jos van Reij, Ton Hooijmaijers, René Leegte, Piet Ploeg, Michel Bezuijen, Kathalijne de Kruijf, Charlie Aptroot, Huub Eitjes, Dick Snoek, Jacqueline Verbeek-Nijhof, Jan Broertjes, Ruud Nederveen, Tilman Schreurs, Leo van der Zon, Ricardo Offermans, Jaap Nawijn, Jan Christiaan Goudbeek, Bram Dirkx, Rob Bats en Stephan Satijn figureerden in net een jaar tijd in de serie.

Ja maar, leden van andere partijen vreten toch ook onacceptabele zaken uit? Zo verduisterde PvdA’er Bert van der Roest geld van Utrechtse daklozen. Schunnig zonder meer. Gefundeerd onderzoek naar fraude onder politici heeft evenwel aangetoond dat de VVD hierin ruimschoots koploper is.

Een stem op de VVD betekent een grote kans op een keuze voor een sjoemelaar. Wie kiest aldus? Natuurlijk mensen die vinden dat er weinig mis is met sjoemelen. Het aantal stemmen op de VVD geeft daarmee een indicatie van het aantal sjoemelaars in Nederland. Wat willen deze kiezers toch? Op naar Griekse toestanden! Tevens: weg met Syriza die het gesjoemel in Griekenland probeert te reduceren!