Schutter Houston droeg nazi-emblemen

De man die gisteren in Houston tijdens een schietpartij 9 mensen verwondde, droeg volgens de politie een militair uniform en nazi-symbolen. De man is inmiddels geïdentificeerd als Nathan DeSai, een 46 jaar oude jurist. In de woning van DeSai vond de politie meer nazi-memorabilia.downtown_houston_over_i-45

De man opende zittende in een Porsche het vuur op willekeurige voorbijgangers. Negen mensen raakten gewond, waarvan enkelen door rondvliegende glassplinters. Na een uitgebreide schotenwisseling werd DeSai uiteindelijk doodgeschoten door de politie. In zijn auto vond de politie een machinepistool en voldoende munitie om alle inwoners van de wijk om te leggen.

DeSai was tot februari 2016 partner in een advocatenkantoor. Nadat het kantoor in financiële problemen raakte, verliet hij het kantoor en ging hij vanuit zijn woning werken. Zijn financiële problemen verergerden en hij ging zich paranoïde en agressief gedragen. Zo bedreigde hij een aantal bouwvakkers  die op het dak van zijn appartement  aan het werk waren met een vuurwapen.

Bron: Washington Post