Schultz de opvolger van Schultz weet niet wat beloften inhouden

Minister Melanie Schultz in Rutte2 blijkt een hele andere Minister Melanie Schultz te zijn dan in Rutte1. Ogenschijnlijk is de goedlachse en altijd charmant geklede vrouw een toonbeeld van ‘vastberadenheid’ en ‘mijn woord is mijn woord’ mentaliteit. Alleen is dat dus niet zo! Deze keer kan Mevrouw Schultz (óók VVD) zich achter de ruggen van Rutte en Samsom verschuilen om eerder gedane beloften niet na te komen en zich daarvoor dus ook niet te hoeven verantwoorden.

De afspraken die met de regio’s zijn gemaakt over infraprojecten zullen zeker niet buiten de bezuinigingen worden gehouden. ‘Anders kan ik de bezuiniging niet waarmaken’. ‘Ik zal terug moeten naar de regio’s om te zeggen dat beloftes uit het verleden niet waargemaakt kunnen worden omdat er geen budget is’, aldus Schultz.

Hoewel Schultz tijdens haar veel besproken ministerschap in de periode Rutte1 haar bestuurlijke handtekening heeft gezet onder regionale infraprojecten, huppelt ze in de beginweken van Rutte2 koket op haar laarsjes door de regio’s om te vertellen dat haar handtekening niets waard is, en of iedereen maar zo vriendelijk wil zijn aan de tafel plaats te nemen om opnieuw te gaan ouwenelen over wegen en het spoor.

Het kan aan mij liggen maar ik vraag me af waarom VVD-bestuurders zo lijken op draaitollen. Zelfs de jeugd van deze partij (JOVD) valt het op: het gaat bij de VVD blijkbaar om macht in plaats van principes.